Ultimele Știri

SUA, Coreea de Sud și Japonia își intensifică schimbul de informații, ca răspuns la amenințarea Coreii de Nord

Înalți responsabili militari din Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au anunțat că au căzut de acord la o reuniune miercuri să intensifice schimbul de informații și coordonarea eforturilor de securitate, ca răspuns la amenințarea crescândă nucleară și balistică din partea Coreii de Nord, informează Reuters.

Acești înalți responsabili militari din cele trei țări au emis un comunicat comun calificând al patrulea test nuclear al Coreii de Nord efectuat pe 6 ianuarie și „lansarea unei rachete cu rază lungă de acțiune” duminica trecută drept încălcări directe ale rezoluțiilor ONU și „provocări serioase împotriva comunității internaționale”.

Ei au anunțat că au căzut de acord să răspundă ferm acțiunilor Phenianului prin „schimb de informații trilateral” și „să se coordoneze în continuare pe probleme de securitate reciprocă pentru pace și stabilitate în regiune”.

Generalul american Joseph Dunford, șef al Statului Major Interarme, s-a întâlnit la Pearl Harbor, Hawai, cu amiralul Katsutoshi Kawano, șeful Forțelor de Autoapărare japoneze, în timp ce generalul Lee Sun-Jin, președintele Statului Major sud-coreean, li s-a alăturat prin videoconferință.

Aceasta a fost a doua reuniune între cei trei înalți responsabili militari după prima ce a avut loc în iulie 2014, notează Reuters.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*