SUA cooperează cu Turcia în cazul Gulen. Anunțul făcut de Joe Biden

  • Nicoleta Ungureanu
  • 24 august 2016
  • Externe
joe biden

Vicepreședintele american Joe Biden a declarat miercuri că SUA cooperează cu Turcia în ceea ce privește evaluarea dovezilor împotriva predicatorului musulman Fethullah Gulen, transmit Reuteurs.

”Nu avem niciun interes să protejăm pe cineva care a făcut rău unui aliat, dar trebuie să ne respectăm obligațiile legale”, a spus Biden, într-un discurs în parlamentul turc, după o întâlnire cu premierul turc Binali Yildirim.

Acesta a declarat că ”înțelege sentimentele intense” ale guvernului și poporului din Turcia în cazul Gulen. De asemenea, Joe Biden explică că niciun președinte al SUA nu poate extrăda pe nimeni, ”doar un tribunal o poate face”.

Biden a respins acuzațiile conform cărora țara lui ar fi cooperat cu autorii tentativei de lovitură de stat eșuată care a avut loc în Turcia la 15 iulie.

”Permiteți-mi să fiu clar, cu privire la orice fel de speculație pe care am auzit-o, cum că SUA ar fi știut dinainte sau ar fi fost complice (la puci). SUA nu au avut, nu au avut niciun fel de informație anterioară față de ceea ce s-a întâmplat la 15 iulie”, a insistat vicepreședintele american.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *