Ultimele Știri

SUA au lansat o nouă ofensivă militară

Avioane militare americane au bombardat marți poziții ale talibanilor la periferia orașului afgan Kunduz (nord), între timp, forțele naționale afgane au lansat un contraatac pentru a recuceri orașul. Orașul afgan a fost lansat luni de către insurgenți, conform agenției Reuters.

Atacul american a reprezentat prima lovitură aeriană pentru apărarea orașului și  a avut loc la ora locală 09:00 (04:00 GMT).

Purtătorul de cuvând al coaliției conduse de către NATO, Brian Tribus, a explicat intervenția forțelor americane, neprecizând numărul de membri din forța coaliției prezenți în zonă: ”Forțele americane au întreprins un atac aerian la Kunduz astăzi (marți) pentru a elimina amenințarea la adresa coaliției și a forțelor afgane care operează în vecinătatea orașului”.

NATO și-a încheiat oficial misiunea de luptă în Afganistan anul trecut. O prezență la scară redusă a coaliției antrenează în prezent și le oferă consultanță forțelor afgane. Drone americane întreprind încă atacuri împotriva unor lideri ai talibanilor și o forță americană de contraterorism este prezentă în continuare în Afganistan, relatează Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*