Ultimele Știri

SUA au cerut Greciei să interzică Rusiei să mai folosească spaţiul său aerian pentru zboruri de aprovizionare în Siria

SUA au cerut Greciei să interzică Rusiei să mai folosească spaţiul său aerian pentru zboruri de aprovizionare în Siria, ca urmare a unor informații îngrijorătoare legate de un amendament militar rus în Siria.

Ministerul gresc de Externe a declarat că cererea SUA este în examinare, în timp ce agenţia rusă de presă RIA Novosti informa că Grecia a respins cererea SUA, citând o sursă diplomatică ce afirma că Rusia vrea să obţină permisiunea de a continua zborurile până la 24 septembrie, conform Mediafax.

Rusia a trimis avioane în mod regulat în Latakia, având bază navală în portul sirian Tartous. Aceste avioane au fost folosite și pentru a-şi repatria cetăţenii care au vrut să părăsească Siria. Informațiile au alertat SUA, iar secretarul de Stat american, John Kerry, i-a spus omologului său rus Serghei Lavro că aceste acţiuni ar putea provoca o escaladare a conflictului şi o confruntare cu alianţa condusă de SUA care bombardează gruparea Stat Islamic în Siria.

Serghei Lavrov contrazice îngrijorările lui John Kerry și spune că Moscova ”nu a ascuns niciodată faptul că livrează echipament militar autorităţilor siriene, cu scopul combaterii terorismului”, Rusia fiind un furnizor vechi de echipamente militare pentru Siria.

Un oficial american a declarat sâmbătă pentru Reuters că autorităţile americane au detectat „paşi pregătitori îngrijorători”, inclusiv transportul de unităţi de cazare prefabricate pentru sute de persoane pe un aerodrom sirian, ceea ce ar putea însemna că Rusia se pregăteşte să trimită unităţi militare acolo, potrivit Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*