Ultimele Știri

SUA amenințată de teroriști

FBI a declarat că Statele Unite ale Americii se confruntă cu amenințări teroriste din ce în ce mai dese. Extremiștii se radicalizează pe internet și se inspiră de multe ori din comportamentul jihadițtilor din Siria.

Directorul poliției federale, James Comey, susține că aceste amenințări trebuie tratate ca atare mai ales că în Canada, în urma unro ameințări de acest gen, au avut loc două atacuri în care au fost uciși doi soldați.

„Urmărirea persoanelor care se inspiră din militanții organizației Statul Islamic este extrem de dificilă, este ceva la care lucrăm zilnic. Această amenințare este prezentă pe tot teritoriul Statelor Unite și poate fi reprezentată de oameni de toate vârstele, etnie și curs al vieții. Chiar și fără a întâlni membri Al Qaida, aceste persoane se radicalizează citind și ascultând propaganda online și devin echipate pentru a se angaja în jihad fără măcar să-și părăsească subsolul sau camera de dormit.”, a spus șeful FBI.

Responsabilul a estimat că mulți americani luptă cu organizațiile teroriste.

„Noi îi urmărim când se întorc în Statele Unite. Dacă am dovada că ați luptat în oricare dintre aceste organizații teroriste străine, veți fi pus în spatele gratiilor”, a afirmat șeful FBI.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*