STUDIU: Românii mănâncă tot mai des mezeluri ieftine

  • Adrian Marinescu
  • 17 aprilie 2016
  • Social
mezeluri

Românii mănâncă din ce în ce mai prost, din cauza sărăciei. Pentru că sunt mai ieftine, mezelurile au ajuns sa fie consumate în exces. Pe lista de cumpărături a multora dintre români se găsesc în special, salamul, parizerul şi crenvurştii, arată un studiu. Potrivit analizei, România se situează cu mult peste media altor ţări din Europa, la cosum de mezeluri.

8 români din 10 consumă mezeluri ieftine, potrivit unui studiu. În total, 82% din populația urbană a României au recunoscut că mănâncă frecvent produse precum parizer, tobă, crenvurşti sau salam, în detrimentul specialităţilor, care conţin mai multă carne, dar sunt mai scumpe.

Românii consumă așadar, în fiecare an, peste 83 de kilograme de carne şi produse din carne, în timp ce occidentalii consumă în jur de 79 de kilograme, conform datelor Uniunii Europene.

Cifrele arată că 26% dintre români aleg foarte des astfel de produse, 30% doar o dată la câteva zile, in timp ce unii doar ocazional. Doar 18% dintre români spun că nu se ating de mezeluri niciodată. De două, trei ori pe săptămână, sunt bune la pacheţel. Şuncă de Praga, muşchi ţigănesc, salam

Studiul mai arată că, din totalul consumatorilor ocazionali de mezeluri, 62% sunt femei. Există însă şi cremvurşti care conţin peste 70% carne. Dar costă 22 de lei pe kilogram. Cremvurşti din piept de pui, cei pe care îi vindem cel mai mult. Din piept de pui şi slănină proaspată din porc, 20% şi condimente

Peste jumătate dintre români, si anume 59%, cumpără mezeluri din supermarketuri, 26% apelează la comerţul tradiţional şi numai 15% cumpără din magazinele specializate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *