STUDIU: Oamenii care consumă des carne sunt mai furioși. Care este explicația

  • Nicoleta Ungureanu
  • 11 iulie 2016
  • Social

Persoanele care consumă des carne au un comportament mai impulsiv decât cei care au o alimentație bazată pe alt tip de alimente, conform unui studiu efectuat de Universitatea de Stat din Arizona.

O cercetare efectuată de Universitatea de Stat din Arizona arată că persoanele care nu mănâncă produse din carne au un comportament mai liniştit. Studiile arată că proteinele unui animal împuşcat care mai trăieşte după acest şoc suferă modificări biochimice, din cauza informaţiei energetice care conţine spaimă, durere, furie, conform Realitatea.net.

Chiar şi la animalele sacrificate fără să simtă durerea, trebuie să ştiţi că alimentaţia conţine hormoni care stimulează comportamentul agresiv.

Această problemă a fost studiată și de Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard. Aceasta a cercetat timp de 7 ani comportamentul băieţilor şi a descoperit că aceia care au renunţat la cârnaţi, carne pe grătar, şuncă sau hotdog traversează mult mai puţine episoade de mânie.

De asemenea, studii recente arată că nivelurile de urme de pesticide generează creşterea agresivităţii. Ele induc niveluri anormale de hormoni tiroidieni, care sunt asociaţi cu iritabilitatea, agresivitatea si sensibilitatea chimică.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *