Studiu: Femeile din Parlament, mai harnice decât bărbații. Cine este alesul cu cea mai mare activitate

  • Nicoleta Ungureanu
  • 23 august 2016
  • Politică
parlamentari dormind

Un studiu care a luat în calcul întreaga activitate a parlamentarilor din ultimii patru ani demonstrează că femeile din Parlament sunt mult mai harnice decât bărbații. Fruntaș este fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a avut un indice de 1015.

Valeriu Zgonea este campionul absolut în ceea ce privește activitatea parlamentar desfășurată, acesta fiind ajutat de uările de cuvânt din plen, tocmai datorită funcţiei pe care acesta a deţinut-o.

Locul doi este ocupat de Tudor Ciuhodaru, cu un indice al activităţii parlamentare de 673. Asta şi datorită celor peste 1.400 de luări de cuvânt, dar şi pentru că a depus 172 de iniţiative legislative.

De asemenea, printre cei mai activi senatori se numără Dumitru Oprea, din rândul liberalilor, cu un indice de 499, şi Cristiana Anghel, din grupul ALDE, având un indice de 379.

Codașul clasamentului este Sebastian Ghiță, cu un indice de doar 0,85. Acesta nu a avut nicio iniţiativă legislativă, nicio întrebare sau interpelare, nicio declaraţie politică, a vorbit în plen doar de 3 ori, aproximativ 40 de secunde, şi a semnat o singură moţiune.

Studiul este la a patra ediţie şi reflectă Indicele Activităţii Parlamentare, iar pentru acest lucru au fost luate în calcul luările de cuvânt, întrebările şi interpelările, declaraţiile politice, iniţiativele legislative, dar şi moţiunile semnate, conform Realitatea.net.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *