Ultimele Știri

Studenții vor putea să studieze timp de un an într-un alt oraș

Ministerul Educației împreună cu marile Universități din țară au venit cu un program inedit pentru studenți. Aceștia vor putea să studieze într-un alt oraș, timp de un semestru.

Programul, care începe în toamnă, este o premieră la noi în ţară, iar tinerii care aleg să participe vor avea cazarea şi masa asigurate. În proiect sunt implicate universităţile din Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti. Studenţii care au medii bune şi sunt integralişti pot face un an sau un semestru la o facultate din alt oraş, care are specializarea studiată de ei.

Vom face o perioadă de înscriere pentru astfel de mobilități Erasmus, vom pune la dispoziție facultățile unde pot să meagă, iar în funcție de înscrieri le vom centraliza, vom discuta cu universitățile respective, vom vedea numărul de locuri care pot să asigure astfel de mobilitate, pentru că noi trebuie să le asigurăm și cazările”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În ceea ce privește Universitatea Babeș-Bolyai, conducerea a pregătit pentru cei 50 de studenți înscriși în program, locuri de cazare și burse de studiu și de merit.

 „Deci cu cel puţin 500 de lei şi acolo unde este cazul cu cealată bursă de studiu sau de merit, cu asigurarea cazării pe care toate cele cinci universităţi s-au angajat să o rezolve credem că toţi aceşti studenţi se pot descurca”, a spus Ioan Bolovan, prorector UBB.

Din Consorţiul Universitaria fac parte Universitatea Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*