Ultimele Știri

Studenţii români nu vor refugiaţi în cămine

camin

În centrele universitare nu avem locuri de cazare pentru refugiaţi. O spun răspicat asociatiile de studenti care se plâng că nu sunt suficiente locuri în cămine nici măcar pentru cei înscrişi la facultate. Ministerul Educaţiei solicitase universităţilor şi inspectoratelor şcolare să identifice evantuale spaţii de cazare pentru refugiatii care ar urma să ajungă în România. 

În fiecare toamnă e aglomeraţie la cazarea în cămine. La Universitatea Babeş-Bolyai, spre exemplu, 9 mii de studenţi solicită un loc, însă doar 5 mii ăl şi primesc.

Locuri disponibile pentru refugiati nu sunt nici în căminele din Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Sibiu. Chiar şi universităţile din Bucureşti au redus estimările pe care le făcuseră iniţial. Doar 50 de refugiaţi ar putea fi cazaţi în căminele Politehnicii şi 80 la Măgurele.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le ceruse unităţilor de învăţământ să verifice dacă au locuri libere pentru refugiati. O iniţiativă criticată şi de conducerea propriului partid.

Internatele de la liceu, multe nefolosite, sau unităţile militare sunt propunerile organizaţiilor studenţeşti pentru cazarea refugiaţilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*