Ultimele Știri

Studenții prodemocrație au protestat în fața casei directorului executiv al Hong Kongului

Peste 200 de protestatari  din Hong Kong au mărșăluit până în fața casei liderului sprijinit de Beijing, Leung Chun-ying, pentru a prezenta cazul lor prodemocrație, la o zi după ce discuțiile  dintre liderii studenților  și oficialii de rang înalt au eșuat.

„Sunt aici în speranța că guvernul va asculta. Dacă nu ascultă, vom ieși din nou  pentru a lupta pentru  dreptul nostru de a numi viitorul lider al Hong Kongului, a declarat protestatarul  Wing Chan, care a luat parte la marșul organizat de studenții prodemocrație.

Protestatarii au fost, de asemenea, înfuriați din cauza  recentelor  comentarii ale  șefului Executivului din Hong Kong, care a susținut că locuitorilor din zonele mai sărace ale orașului chinez,  nu ar trebui să li se acorde o prea mare  influență politică .

Manifestanții ajunși la casa liderului actual al Hong Kongului au cerut demisia acestuia, deoarece șefului Executivului, Leung Chun-ying, este  perceput ca o marioneta a Partidului Comunist Chinez (PCC), iar studenții prodemocrație refuză orice concesie, atât timp cât acesta își va păstra funcția.

Ceilalți protestatari  au continuat să ocupe străzile principale ale orașul chinez, unde au campat timp de aproape o lună în semn de protest față de planul  guvernului, care ar oferi posibilitatea  oamenilor din Hong Kong să  voteze  pentru  noul lider al Hong Kongului în 2017, însă Beijngul  va alege favoriții participanți la cursa pentru funcția de director executiv al Hong Kongului.

China a decis în august că locuitorii Hong Kongului  pot vota, pentru prima dată, directorul executiv, însă candidații pentru  acest post vor fi analizați de către un comitet de nominalizare, un mecanism care va garanta un lider loial guvernul de la Beijing, susțin  forțelor pro-democrație.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*