Ultimele Știri

Studenții din Londra s-au încăierat cu forțele de ordine în fața Parlamentului

Studenții londonezi protestează în fața Parlamentului. Tinerii sunt supărați pe decizia Guvernului de a mări taxele de școlarizare.

Însă situația a scăpat de sub control. Mitingul studenților s-a transformat într-o bătaie atunci când aceștia au vrut să se aproprie mai mult de Parlamentul britanic. Forțele de ordine au opus rezistență. Furioşi, protestatarii au început să dărâme gardurile de protecţie şi să arunce cu ele spre forţele de ordine. Nici fumigenele sau pietrele nu au lipsit. Sute de studenți s-au luptat cu forțele de ordine, mai multe persoane au fost rănite și cel puțin șase studenți au fost reținuți.

2

Planurile guvernului condus de David Cameron cuprind și o creștere a taxei de școlarizare. Studenții sunt furioși spunând că în acest moment taxele sunt mari, iar cei care nu dețin cel puțin 10.000 de lire nu au posibilitatea să facă o facultate.

Poliția Metropolitană a declarat că trei ofițeri au suferit răni minore. „Diferite petarde au fost aruncate în ofițeri, iar protestatari au demontat gardurile de protecție din Piața Parlamentului”. Demonstranții au scandat lozinci precum  „cărți nu bombe” și au purtat pancarte spunând că vor „educație gratuită şi taxe pentru cei bogați”.

3

O studentă în vârstă de 20 de ani, Hannah Stewart de la Central Saint Martins College, a declarat: „Sunt aici pentru că trei sferturi dintre elevi nu pot plăti taxele de școlarizare. Nu avem nici o alternativă, dar avem lucruri care funcționează precum: Arta, literatura, petiții și proteste”.

4

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*