Ultimele Știri

Studenţii au câştigat procesul cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Procesul intentat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi împotriva Ligii Studenţilor s-a terminat. Instanţa a hotărât să dea câştig de cauză studenţilor.

În ultimii doi ani, Liga Studenţilor a sesizat toate neregulile şi abuzurile conducerii Universităţii. Mai mult, studenţii au susţinut şi o activitate civică tocmai pentru a stopa abuzurile conducerii. Ca răspuns din partea conducerii Univerisităţii, studenţii nu au primit rezolvări ale problemelor semnalate sau susţinere, aceştia au fost daţi în judecată chiar de instituţia unde învaţă.

Conducerea instituţiei a cerut Ligii Studenţilor să schimbe numele organizaţiei şi  sigla care îl reprezintă pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe doborând balaurul, considerând că este un „simbol neadecvat”. După părerea conducerii Universităţii, Liga Studenţilor aduce prejudicii imaginii consacrate ale instituţiei.

1

Surse din cadrul Universităţii, spun că instituţia a lansat o campanie de dezinformare şi denigrare a Ligii Studenţilor. Se pare că atât studenţii cât şi profesorii au fost informaţi că Liga Studenţilor este o organizaţie teroristă şi subversivă şi că a fost constituită ilegal.

„Universitatea se discreditează prin acţiunile anumitor persoane din conducere, care fac abuz de putere în interes propriu, încercând să pună pumnul în gura celora care sesizează problemele din cadrul instituţiei. Din solicitarea conducerii instituţiei nu putem înţelege decât că a pus la îndoială calitatea noastră de studenţi în cadrul universităţii, ca urmare a abuzurilor sesizate de noi. A fost chiar o justificare expresă în mass-media, prin care conducerea preciza că a ales această cale «pentru a nu mai răspunde cererilor ligii». Astfel, La „Cuza” trăim într-o atmosferă totalitară, la 25 de ani de la caderea regimului comunist. Din fericire, conducerea universitătii este nevoită să pună în aplicare hotărârea judecătorească şi să înceteze abuzurile şi atacurile la adresa Ligii Studenţilor! Legea ne garantează dreptul de a ne asocia, de a ne întâlni în spaţiile universităţii şi de a organiza evenimente specifice studenţilor”, a declarat Silvian Emanuel Man, preşedintele Ligii Studenţilor (LS IASI).

Judecătoria Iaşi a hotărât să dea câştig de cauză Ligii Studenţilor. Astfel instanţa a decis să respingă cererile conducerii Universităţii, considerându-le ilegale şi abuzive.  Procesul a durat mai bine de o jumătate de an.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*