Ultimele Știri

Studenții acuză, Universitatea se scuză

Reprezentanţii Asociaţiei Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti (SSUB) au depus marţi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2, împotriva conducerii Universităţii din Bucureşti (UB), pentru multiple nereguli, printre care vânzarea ilegală a locurilor din cămine. Universitatea se apără și neagă acuzațiile aduse.

Universitatea a declarat că efectuează controale periodice pentru a evita prezența în cămin a celor care sunt cazați în mod clandestin. Mai mult, aceasta declară că a implementat un program informatic integrat de gestionare a studenţilor cazaţi în căminele Universităţii din Bucuresti, program care asigură atât o administrare strictă a tarifelor de cazare, cât şi a persoanelor cazate în cămine.

Aceștia s-au legat, de asemenea, și de efectuarea serviciilor de dezinsecţie şi deratizare. Universitatea a răspuns și la aceste declarații afirmând că că se efectuează în mod regulat dezinsecţii şi deratizări la cămine şi că s-au efectuat reparaţii în timpul verii. Intervalele de timp la care se efectuează dezinsecții în cămie, conform Universității ar fi: Cantina M. Kogălniceanu şi Casa Universitarilor – la 30 de zile; spaţiile de cazare (cămine) – la 45 de zile; spaţiile de învăţământ şi patrimoniu imobiliar – la 90 de zile.

Studenții s-au arătat nemulțumiți de lipsa reparațiilor din cămine, iar problema prezentată de aceștia stă mai ales în condițiile pe care le întâmpină la dușurile comune, unde cabinele necesită reparații serioase. Universitatea a răspuns, însă, și de această dată că: ”pe perioada vacanţei de vară au fost efectuate lucrări de reparaţii asupra tâmplăriei din căminele Universităţii din Bucureşti (uşi şi ferestre), lucrări ce vor fi continuate şi în perioada imediat următoare”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*