Student la 104 ani. Un veteran american își împlinește visul

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 iunie 2016
  • Social

Chester Gryzbowski și-a îndeplinit visul de a studia ingineria, fiind admis în „primul an de onoare” la universitatea unde a dorit mereu să învețe.

Fost luptător în al Doilea Război Mondial, Chester Gryzbowski, este pasionat de inginerie încă din tinerețe, însă după ce a terminat liceul, nu a putut fi trimis la facultate de părinți, care nu aveau destule mijloace financiare. Astfel, a fost trimis în 1942 pe frontul din sudul Pacificului, în războiul aliaților cu Japonia. La întoarcerea în țară, a fost nevoit să se angajeze în sectorul alimentar pentru a-și întreține soția și fetița de trei ani, precizează site-ul Today.

În tot acest timp însă, pasiunea pentru inginerie a rămas vie: „Ingineria m-a interesat mereu fiindcă îmi place matematica și la fel de mult îmi place să construiesc. Ar fi fost un mijloc extraordinar să ajut oamenii”, a declarat „studentul” care va împlini 105 ani la sfârșitul acestei luni.

La inițiativa unui membru al Congresului Statelor Unite și a președintelui Georgia Institute of Technology, universitate specializată în inginerie, Chester a primit un statut special de student în „primul an de onoare”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *