Ultimele Știri

Stresul la locul de muncă problema secolului XXI

Statisticile europene arată că 60% din accidentele de muncă sunt cauzate de stres. Ritmul alert în care angajaţii sunt nevoiţi să lucreze, programul extrem de încărcat, teama de a rămâne fără job sau nemulţumirile legate de nivelul remuneraţiilor lunare sunt doar câţiva dintre factorii care contribuie din plin la creşterea riscului de “depresie” în cadrul unei companii. Presiunea continuă pusă asupra tot mai multor oameni la locul de muncă, rezultat al crizei economice, a transformat stresul în “boala neagră” a secolului XXI cu influenţe dramatice asupra productivităţii salariaţilor. Epuizarea prin muncă este noul pericol care ameninţă economia mondială, fiind o consecinţă directă a stresului permanent căruia persoanele active profesional sunt obligate să-i facă faţă.

Principala resursă de care dispune o companie, cea umană, este tot mai expusă unei depresii cronice provocate de stresul în care este nevoită să lucreze. Pentru a evita ca firma să i se “îmbolnăvească”, un angajator trebuie să înveţe să identifice acele “tratamente” care îi pot salva lucrătorul. Ţările dezvoltate ale lumii acordă o tot mai mare atenţie acestui fenomen, încercând printr-o serie de prevederi legislative să combată stresul, dar şi alţi factori care pot dezechilibra raportul dintre salariat şi munca sa.

Angajatorii din statele civilizate au înţeles că manifestările de psihopatologie organizaţională, precum epuizarea prin muncă, dependenţa acceptată de munca depusă, hărţuirea profesională sau sinuciderea prin muncă sunt adevăratele probleme cu care se confruntă piaţa muncii în secolul XXI. Stresul, înainte de a fi considerat o problemă individuală, este un factor cu profunde consecinţe manageriale, o nouă maladie a secolului care afectează direct sau indirect productivitatea, eficienţa şi echilibrul oricărei firme.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*