Strategiile folosite de candidații la alegerile locale din București. Cum vor ”îmbrăca orașul cu dragostea lor”

Candidaţii la alegerile locale din Capitală au încercat diverse strategii, de-a lungul campaniei, pentru a câștiga cât mai mulți alegători.

Ca în fiecare campanie electorală, fiecare candidad a dat tot ce-a avut mai ”bun”, pentru a demonstra că el este cel potrivit să reprezinte vocea poporului. De data aceasta, candidații la conducerea Capitalei s-au așezat în mulțime și au încercat să se întreacă în acțiuni petrecute alături de ”draga lor populație”, arătându-și public iubirea pe care o poartă față de aceasta.

În timp ce unii candidați au luat mătura în mână și s-au așezat printre oamenii de rând, cu care spun ei că se ”identifică”, alții au promis că vor ”îmbrăca orașul cu dragostea lor”. Bineînțeles, a existat și lupta între cine este mai cool și înțelege perfect generația tânără, cine nu se lasă intimidat și își păstrează demnitatea, cine va ”coresponda” cel mai bine cu DNA, cine nu se rușinează să se declare ”fata de la Obor” și mai ales, cine comunică cel mai bine Ștefan cel Mare în a-i cere sfaturi pentru soarta României din prezent.

Începem lista strategiilor cu Gabriela Firea, supranumită ”fata de la Obor”, căci nu-i este rușine să recunoască unde și-a avut începuturile. Mai ales dacă-i destăinuire în mijlocul campaniei electorale.

Printre acțiunile la care a participat ”fata de la Obor” pentru a se ”apropia” de oameni, se numără și binecunoscutul eveniment în care aceasta și-a demonstrat abilităţile de „a face curăţenie”, chiar şi „după zece bărbaţi”, lucru pe care a vrut să îl demonstreze la o acţiune cu mătura în mână (şi mănuşi) în Drumul Taberei.

„Eu nu am venit aici să vă fac promisiuni. Eu am venit să vă spun că sunt cea pe care o cunoaşteţi. Pe mine dacă mă dă cineva afară pe uşă, eu intru pe geam. Vă garantez că vă voi reprezenta cu cinste pentru a reduce preţul şi costul vieţii şi costurile la întreţinere”, a spus social-democrata la o altă acţiune de campanie.

În ceea ce privește porecla de ”fata de Obor”, ne amintim cu toții episodul în care aceasta a vrut să arate că este în aceeași oală cu toți cei care locuiesc în zona Obor a Capitalei. Și, bineînțeles, iată ce tare se mai mândrește cu asta!

”Acum ceva ani mi se spunea <<fata de la Bucur Obor>> şi nu îmi era ruşine cu asta. (…) Mă mândresc cu asta, am locuit mulţi ani la Bucur Obor, la o prietenă bună, la o doamnă scriitoare care îmi povestea peste ani că domnul Onţanu a ştiut întotdeauna să aibă grijă şi de oamenii care se trezesc la cinci dimineaţa, la şase să intre în schimb şi de cei care vin din zona limitrofă în Piaţa Obor să ne aducă fructe şi legume proaspete, dar şi de intelectualitate, de scriitori, de pictori”, a declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Alții au fost mai profunzi și mai aproape de sufletele oamenilor și au făcut promisiuni mai metaforice. Vorbim aici de Cătălin Predoiu, care a anunţat la lansarea programului că va rezolva problemele „îmbrăcând oraşul cu dragostea” lui.

Liberalul a susţinut că şi-a petrecut timpul încercând să evalueze „cât de gravă este boala oraşului şi cât de ameninţătoare pentru toţi cei care trăiesc în el”, ajungând la concluzia că traficul este „cea mai supărătoare rană” şi prima care trebuie tratată.

Ca să mai condimenteze puțin campania și să treacă de mai multe granițe, a trecut de la profunzime la ”hipstăreală”. Acesta a încercat să demonstreze că este cool și nu este nici pe departe un simplu tocilar, așa cum este văzut de mulți.

”Am vrut să văd cum arată un hipster, să-l ating să văd dacă-i de pe Marte. (…) Hipsterilor, aţi auzit? Sunt cool!”, a afirmat liberalul la un post de televiziune.

Trecem la Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Generală,care a găsit răspunsul la toate întrebările noastre, lansând teoria despre cum anticorupția ucide și nu corupția în sine.

„Mi-a trecut şi mie prin cap să las un loc liber în această seară şi să pun pe el <<anticorupţia ucide>>. Mă bucur că nu am făcut-o. Joi, 19 mai, doamna Elena Căpăţână, contabil la şcoala nr. 96, a făcut un atac de cord şi a murit în clipa când, aşa, o masă de mascaţi a descins la şcoală, fără să o vizeze pe ea, dar modul de operare al anchetatorilor a determinat decesul acestei doamne”, a spus Daniel Barbu.

Marian Vanghelie, pe de altă parte, s-a lipsit de profunzime, hipstăreală și chiar dacă s-o fi gândit să se supranumească și el ”băiat de cartier bucureștean”, a lăsat-o baltă și s-a rezumat la a-și apăra demnitatea. Până una-alta, orice bucureștean vrea un primar demn și imposibil de intimidat. Nu?

„Pe mine nu au reuşit să mă intimideze şi să mă retragă. Puteam să stau liniştit acasă, dar demnitatea mea e atât de mare că o vreau înapoi. (…) Orice dosar încearcă să îmi facă, acum candidatura lui Marian Vanghelie nu mai poate fi oprită. Sunt pe listă şi dacă mă arestează. Fac campanie din arest pe Facebook”, a spus Vanghelie.

Nici în sectorul 3 nu a fost mai multă liniște, unul dintre candidați impresionând întregul București prin aprecierea și idealismul, de altfel, de care a dat dovadă. Așa a ajuns Robert Negoiţă să le spună alegătorilor că parcul IOR este cu câteva etaje mai sus decât celebrul parc din New York – Central Park.

„Am fost foarte curios să văd cum arată Central Park din New York, un parc de referinţă. Vă rog să nu mă credeţi, să mergeţi să vedeţi: suntem multe etaje peste Central Park din New York cu Parcul IOR din Sectorul 3″, a susţinut Negoiţă, stârnind aplauze şi nedumerirea celor prezenţi la evenimentul de lansare a candidaturii sale.

Încheiem cu candidatul care promite că este într-o relație strânsă de prietenie cu decedatul personaj istoric Ștefan cel Mare și că numai acesta îl poate convinge să întreprindă anumite acțiuni cu influență negativă asupra Bucureștiului.

”Când ajung primar, doar dacă Ştefan cel Mare îmi dă dezlegare voi da autorizaţie de construcţie pentru moschee”, a postat pe Facebook candidatul PMP la primăria sectorului 1, Eugen Tomac.

Rămâne să alegeți voi, chiar mâine, ce candidat va îmbrăca mai mult Capitala cu iubire, căci, iată, ni se anunță doar aer cu o calitate idilică.

Articol postat pe Jurnalistul.net.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *