Ultimele Știri

Strategii de dezvoltare a României: Un tunel subteran va fi construit sub Palatul Parlamentului. Ce alte proiecte sunt propuse

Strategia de dezvoltare teritorială a României, redactată de Guvern, cuprinde mai multe proiecte importante, care vor contribui la dezvoltarea țării în următorii 20 de ani.

Proiectele despre care se vorbeste în Strategia de dezvoltare sunt: construcția unui tunel subteran sub Palatul Parlamentului, dezvoltarea unui centru de agrement de tip Aqualand în comuna Dudeștii Noi (județul Timiș), proiect pregătit pentru finanțare europeană încă din 2010, și amenajarea de parcări subterane sub Sala Palatului și Grădina Icoanei din Capitală, potrivit profit.ro.

Tunelul de sub Palatul Parlamentului va asigura conexiunea rutieră între Bulevardul Vasile Pârvan-Calea Rahovei.

De asemenea, în strategie sunt incluse și proiecte cu privire la construcția de locuințe pentru tineri destinate închirierii, cu precădere în orașele cu peste 20.000 de locuitori, și de locuințe prin credit ipotecar, în principal în orașele cu peste 50.000 de locuitori, construcția de parking-uri multietajate, supra și subterane în zonele centrale ale municipiilor reședință de județ.

Și modernizarea gărilor feroviare din București este luată în discuție prin construcția triunghiului feroviar Gara de Nord – Gara Obor – Gara de Sud, cu reconfigurarea și modernizarea Gării de Nord și construcția de tuneluri subterane între cele 3 stații.

Bucureștiul ar putea beneficia și de un nou aeroport internațional în zona de sud a municipiului București.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*