Ultimele Știri

STOP Oligarhiei | A patra zi de proteste la Chișinău

ue

Protestele antioligarhie din Piața Marii Adunări Naționale au ajuns la a patra zi, iar numărul corturilor s-a dublat. Protestul începe să semene cu protestele anticomuniste din Piața Universității, din 1990. Atunci mii de români au cerut alegeri libere și alungarea comuniștilor din fruntea statului însă au fost bătuți, împușcați și încarcerați pentru curajul lor.

În Republica Moldova nu mai există presă liberă, toate televiziunile, posturile radio și marile publicații sunt controlate de oligarhi. Odată cu apariția publicațiilor online Republica Moldova a mai primit o gură de aer, dar presiunile sunt enorme asupra ziariștilor independenți care relatează corect evenimentele, nu după  bunul plac al oligarhilor.

Oamenii sunt hotărâți să reziste și vor ieși din nou cu zecile de mii în stradă.  „Locatarii” Orașului Demnității se declară în continuare hotărâți să protesteze până ce revendicările le vor fi ascultate. De asemenea, ei fac apel la concetățenii lor să se strângă într-un număr cât mai mare în fiecare zi, pentru a „crește presiunea asupra guvernării oligarhice”.

Galerie Foto:

gv

uu

tr

pl

nb

im

mr

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*