Ultimele Știri

Stop cerşetoriei din Cluj-Napoca

Primăria oraşului Cluj-Napoca a iniţiat o campanie de prevenire şi combatere a cerşetoriei din Cluj. În acest fel, autorităţile locale doresc să implice şi cetăţenii în încercarea de a reduce acest fenomen, prin creşterea gradului de conştientizare şi prin sensibilizare cu privire la această problemă.

Un fenomen care a început să se răspândească tot mai mult în România este cel al cerşetoriei. Deşi oamenii comentează şi îi blamează pe cerşetori, românii sunt deseori „fraieriţi” de cazurile tragice fictive ale oamenilor care vin să le ceară ajutor pentru a depăşi situaţia gravă în care se află. În dorinţa de a-i ajuta şi de a le schimba „situaţia financiară dificilă şi traiul greu”, românii ajung în final să ofere bani cerşetorilor.

Încercarea poliţiei de a reduce acest fenomen (prin identificarea cerşetorilor,  amendarea acestora, aplicarea de amenzi, efectuarea de razii şi altele) nu a avut prea multe rezultate de succes. Acest fapt este dovedit de faptul că cerşetoria a început să se extindă tot mai mult, iar numărul persoanelor care solicită bani a ajuns să fie tot mai mare.

Întrucât această problemă a început să ia amploare şi în Ardeal, un ziar local a publicat un articol prin care îi îndemna pe aleşii locali să propună soluţii pentru combaterea fenomenului de cerşetorie din municipiul Cluj-Napoca. Pe lângă acesta, mai multe persoane au început să semnaleze această problemă autorităţilor şi aleşilor locali, arătându-se nemulţumiţi de faptul că nimeni nu ia atitudinea pentru rezolvarea acestei probleme. Aleşii locali nu au întârziat să răspundă acestor „invitaţii”, organizând o dezbatere publică la care au fost invitate nu doar organizaţiile şi instituţiile locale, ci şi studenţii interesaţi de remedierea acestei probleme.

Astfel, odată cu începerea toamnei, în Cluj-Napoca, au început să apară tot mai multe afişe şi panouri cu inscripţia „Opreşte-i exploatarea! Nu da bani cerşetorului!”. Pe stradă, în autobuze, în tramvaie şi nu numai, se pot vedea mesaje prin care cetăţenii sunt îndemnaţi să nu mai dea bani persoanelor şi copiilor care cerşesc pe stradă. Acestea sunt primele semne ale faptului că în Cluj deja a început o luptă împotriva fenomenului care este tot mai răspândit în România – cerşetoria.

stop cersetoriei

Afişele şi panourile au fost amplasate în puncte strategice din Cluj, adică în acele zone din oraş care au fost identificate de către Poliţia Locală ca fiind cel mai des frecventate de către cerşetori.

Astfel, prin campania organizată, autorităţile invită cetăţenii să lupte împreună, ajutând la eliminarea cerşetoriei. Clujenii sunt îndemnaţi nu doar să înceteze să le mai ofere bani cerşetorilor, dar şi să înştiinţeze printr-un apel telefonic dispeceratul Poliţiei Locale în cazul în care vor identifica astfel de probleme pe străzile din Cluj.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Stop cerşetoriei din Cluj-Napoca

  1. vietuitor din cluj // 22 februarie 2015 at 18:00 // Răspunde

    Duminica dupa amiaza 22 februarie, un cersetor tigan cu o hartie in mana bantuia in zona artelor pretinzand ca este muncitor la Salubritate, cerand bani locatarilor pentru ca este ziua curateniei.Cand va lua masuri Politia si Jandarmeria patruland pentru stopa astfel de fenomene antisociale, nedorite

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*