Ultimele Știri

Stoltenberg: ‘NATO își apără aliaţii în faţa oricărei ameninţări. Inclusiv în cazul României’

Jens Stoltenberg: 'NATO este aici. Suntem pregătiţi să apărăm aliaţii în faţa oricărei ameninţări. Inclusiv în cazul României'

Jens Stoltenberg

NATO face tot ce este necesar pentru a asigura securitatea statelor membre. O demonstrează cele mai noi unităţi de comandă şi control ale Alianţei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Mesajul pe care îl dăm prin deschiderea a şase mici centre de comandă şi control în şase state din flancul estic este acela că NATO e pregătit, NATO este aici. Suntem pregătiţi să apărăm aliaţii în faţa oricărei ameninţări. Inclusiv în cazul României”.

Şeful NATO a explicat că toate aceste decizii reprezintă măsuri defensive, care răspund actualului mediu de securitate generat acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Am văzut dorinţa Rusiei de a folosi forţa militară pentru a schimba graniţe. Am văzut în Georgia, are trupe în Moldova şi, mai recent, anexarea Crimeei şi destabilizarea estului Ucrainei. Iar NATO reacţionează. De aceea am dublat numărul Forţei de Răspuns a NATO, am pus la punct o nouă Forţă de Reacţie Rapidă”.

Oficialii lituanieni au vorbit despre rolul esenţial al noilor unităţi NATO.

Ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius: „Este important atât în ceea ce priveşte planificarea capabilităţilor, dar şi din punct politic, prin măsurile de asigurare. Psihologic, o prezenţă sporită înseamnă mai multe garanţii de securitate”.

Ministrul lituanian al Apărării, Juozas Olekas: „Este important pentru toate cele şase ţări, inclusiv Lituania şi România. Este un nou pas de solidaritate la nivelul Alianţei. Arată că aliaţii au capacitatea şi sunt pregătiţi să apere întreg teritoriul NATO”.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*