Ultimele Știri

Știrea cu acuzatul Victor Ponta face înconjurul lumii

Victor Ponta la DNA

După cum era de așteptat, toate agenţiile internaţionale de presă relatează despre actuala criză politică din România cauzată de urmărirea penală deschisă de DNA pe numele premierului Victor Ponta.

Primele reacții media au fost identificate în presa din Marea Britanie, prin Dailymail și televeziunea BBC, care au relatat cazul de corupție în care este implicat actualul premier Victor Ponta.

„DNA a arestat mai mulţi politicieni cunoscuţi, în ultimele luni. Foşti miniştri, moguli media, judecători şi procurori sunt anchetaţi. Printre aceştia se numără şi Elena Udrea, fost ministru al Turismului şi fostă candidată la alegerile prezidenţiale”, relatează BBC.

pontabbc

„Procurorii au făcut o serie de arestări la nivel înalt în ultimele luni în cea care rămâne una dintre cele mai sărace și mai corupte țări din Uniunea Europeană”, scriu jurnaliștii de la Dailymail, în timp ce reamintesc că socrul lui Victor Ponta și fostul mentor Adrian Năstase sunt investigați sau condamnați pentru fapte de corupție.

pontadailymail

În Franța, Le Monde titrează că prim-ministrul român este anchetat pentru corupție, însă refuză să-și dea demisia, care a fost solicitată pe președintele Klaus Iohannis.

„Primul-ministru a ajuns, astăzi, la agenția anti-corupție pentru a fi audiat într-un caz de corupție care îl implică pe unul dintre aliații săi politici. Prim-ministrul a creat o senzație printre jurnaliști mereu prezenți în fața sediului DNA, când a ajuns în compania unui avocat. El neagă în bloc toate suspiciunile care au fost prezentate împotriva lui.”

De asemenea, jurnaliștii francezi au atenționat că „România este supusă în continuare unei monitorizări atente din partea Uniunii Europene în lupta împotriva corupției și a independenței judiciare, precum și vecina Bulgaria, iar în ultimul său raport, Bruxelles-ul a considerat că România este „pe drumul cel bun, dar cu rezerve.” Experții au criticat în special lipsa de „prevederi clare privind respectarea independenței justiției” în codul de conduită pentru parlamentari”.

pontalemonde

Presa de peste Ocean aduce în vizor faptul că „premierul Victor Ponta este cel mai proeminent suspect care a fost identificat în urma intensificării activităţii anticorupţie în România în ultimele luni”.

pontaabs

Jurnaliştii americani de la Bloomberang menţionează, pe lângă faptul că i s-a cerut demisia premierului pe fondul unor dovezi de corupţie, că „leul s-a depreciat cu 0,8% ajungând la 4,4630 lei per euro, înregistrând astfel cea mai mare scădere a lunii, iar randamentul obligaţiunilor guvernamentale în euro pentru 2020 a crescut la 1,761% de la 1,1749% , îndreptându-se spre cea mai mare valoare din luna ianuarie până în prezent”.

pontab

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*