Ultimele Știri

Stephen Hawking face un anunț îngrijorător! Pericolele care pot aduce sfârșitul

Savantul Stephen Hawking a atras atenţia asupra unor pericole care pot aduce sfârșitul omenirii.

Stephen Hawking afirmă că progresele ştiinţei şi tehnicii, coroborate cu o serie de factori care depind direct de oameni ameninţă viitorul omenirii, relatează EFE marţi, pe baza unor extrase dintr-o conferinţă a ilustrului cercetător care se va difuza în 26 ianuarie şi 2 februarie la BBC Radio 4.

Riscurile care planează asupra existenţei umane sunt războiul nuclear, încălzirea globală şi rezultatele ingineriei genetice, a susţinut savantul într-o emisiune consacrată studiilor lui în domeniul găurilor negre. „Deşi în prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Terra pare foarte mică, ea va deveni aproape o certitudine în următorii o mie sau zece mii de ani”, a adăugat el.

Citește și: Ce ignorăm acum, ne afectează pe viitor: ‘Ar putea însemna sfârșitul speciei umane! E cea mai gravă amenințare existențială’

Răspunzând unor întrebări adresate de public, Stephen Hawking şi-a exprimat convingerea că omenirea va putea totuşi supravieţui. Condiţia va fi să „se extindă în Univers” şi să realizeze colonii în spaţiul cosmic, astfel încât o catastrofă pe Pământ să „nu mai presupună sfârşitul rasei umane”. Însă omenirea „trebuie să fie foarte atentă” la ora actuală pentru că asemenea colonii „autosuficiente” în afara Planetei albastre vor fi posibile abia peste „cel puţin o sută de ani”, a subliniat fizicianul de 74 de ani.

Declarându-se optimist din fire, Stephen Hawking a spus că are încredere în capacitatea oamenilor de a depista din timp şi ţine sub control pericolele care pot deriva din ştiinţă şi tehnologie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*