Ultimele Știri

Stenograme DNA: Planul lui Hrebenciuc pentru subordonarea justiției

Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Şova, sprijin la Şefia PSD în defavoarea lui Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea, dacă acesta îl ajută cu abrogarea unui articol care îl încriminează, reiese din stenogramele discuţiilor dintre cei doi lideri social democraţi.

Concret, potrivit stenogramelor DNA, Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au discutat despre posibilitatea adoptării unei legi a amnistiei, în contextul dosarelor care ameninţă libertatea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, dar şi a mai multor grei din PSD.

Viorel Hrebenciuc nu este la prima încercare de acest fel şi ne putem aminti cu toţii de Marţea Neagră.  

VIOREL HREBENCIUC: Acuma îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că

DAN ŞOVA: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

VIOREL HREBENCIUC: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

DAN ŞOVA: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnule preşedinte – trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar…

Viorel Hrebenciuc: Boss, pentru mine, cum să-ți spun ție, să nu fie Liviu. În rest, nu am o problemă. Practic și normal că mă focusez pe tine. E și Vali Zgonea.,.

Dan Șova: Da, ce facem cu Vali?

Viorel Hrebenciuc: Hai să-ți spun o chestiune. O să fii președinte. O să ai – pe ăștia pe care sunt nu te poți baza pe toți. Că nu poți lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la Guvern? Că el vine cu nu știu cine. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie știut un lucru. Sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocrați. Nu ai ce să faci, boss.

Dan Șova: O să mă duc și pâna la Focșani, la Marian acasă.

Viorel Hrebenciuc: Da, că e de ăsta, la care trebuie să ai grijă să îi hrănești orgoliul. Hrănește-i orgoliul. Aia e cheia succesului la Marian.

Viorel Hrebenciuc: Dane, orice telefon îl dai este influenţare. Dacă eu sunt pentru un primar din colegiu, noi trebuie să lămurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, dacă mă bat pentru un primar să îi dau bani la drum – că pe urmă mă văd oamenii acolo, nu? Mă iau de guler că nu rezolv cu drumul. E, în momentul acela e influenţare.

Dan Şova: Da, da.

Viorel Hrebenciuc: Deci, automat, suntem beliţi. (…)

Dan Şova: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.

Viorel Hrebenciuc: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi avantajul tău.

Dan Şova: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.

Potivit comunicatului DNA, Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova s-ar fi întâlnit viner, 17 octombrie în contextul recentelor dosare penale ale vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor.

La data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Național al partidului respectiv şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.”

„Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanță pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii) şi pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o”, se mai arata in comunicatul DNA.

Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este învinuit în două dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000( fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite), cei doi doreau sa Îl convingă pe ministrul Justiţiei să o abroge.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*