Ultimele Știri

Stelian Tănase, acuzat de încălcarea Legii audiovizualului și de politizarea SRTV

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin (PSD), cere demisia preşedintelui SRTV, Stelian Tănase, aducându-i diverse reproșuri, precum faptul că a politizat ”aproape direct” instituţia, a schimbat grila de programe fără acordul CA şi a decis înfiinţarea unei fundaţii, fără aviz.

Severin a declarat joi într-o conferință de presă: ”Având în vedere faptul că preşedintele director general al SRTV nu reuşeşte o conlucrare cu consiliul de administraţie al cărui membru este, având în vedere că a înaintat mai multe grile la CNA fără aprobarea CA, încălcând legea, dovadă că CNA nu le-a pus în discuţie, având în vedere faptul că a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre (a CA – n.r.) îi solicit oficial demisia”.

Tănase este acuzat de Severin de încălcarea Legii audiovizualului, care s-a realizat prin trimiterea unor noi grile de programe CNA fără ca acestea să fie aprobate de Consiliul de administraţie al SRTV: ”În acest moment, televiziunea funcţionează ilegal, în sensul în care grilele nu sunt aprobate, nu în alt sens”.

Pentru a își susține acuzațiile de încălcare a Legii audiovizualului și de politizare a SRTV, Severin a declarat: ”Singurul mod în care TVR ne poate crea probleme nouă, celor care sprijinim puterea, este un scandal în SRTV, nu prin impactul mediatic pe care îl are, şi văd că asta face domnul Tănase – un scandal la TVR. Dacă ar fi avut probleme serioase, ar fi fost pus în situaţii reale, s-ar fi adresat, normal, comisiilor parlamentare, am fi făcut o anchetă parlamentară, dar a lansat şi el, în spiritului domnului Băsescu, o fumigenă – politizarea TVR. Pentru ce să o politizăm? Veţi şi dumneavoastră audienţele. Merită să-ţi baţi capul? Cum adică? Noi politizăm TVR şi punem presiuni şi domnul Klaus Iohannis apare diseara la TVR, la ora 21.00, a treia oară pe săptămână. N-am remarcat o prezenţă abundentă a PSD, în schimb, din partea cealaltă, cât cuprinde”.

Tănase a comentat la adresa acuzațiilor aduse de Severin spunând că sunt false.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*