Ultimele Știri

Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia au turnat-o pe Elena Udrea

Elena Udrea devine personajul principal în cazul dosarului Gala Bute. Fostul său consilier de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ștefan Lungu, a colaborat cu anchetatorii și a explicat în detaliu faptele de corupție comise la organizarea Galei Bute.

Fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Gheorghe Nastasia, a colaborat la rândul său cu procurorii DNA. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost propuși către instanța supremă pentru un  mandat de arest la domiciliu. 

Primarul municipiului Lupeni Cornel Resmeriță și fostul șef al Federației Române de Box, Rudel Obreja, au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați la instanța supremă cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile.

Rudel Obreja a declarat că acest dosar este ‘un dosar fabricat, o înscenare’. 

Procurorii DNA ar fi constatat infracțiuni noi de corupție pentru angajați ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și fapte prin care s-au fraudat fonduri ale instituției, conduse la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja și pentru ca acesta să obțină un credit de la BRD.

Tot în acest dosar, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de foștii miniștri Elena Udrea și Ion Ariton.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*