Ultimele Știri

Ștefan Lungu, consilierul Elenei Udrea, ar fi primit 700 000 de lei ca să își exercite influența

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, ar fi primit în 2010 suma de 700.000 de lei pentru a-și folosi influența față de angajați.

Totul s-a întâmplat în 2010, atunci când Ștefan Lungu a fost consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului condus, în perioada respectivă, de Elena Udrea. Societatea Termogaz Company SA, i-ar fi dat lui Ștefan Lungu suma de 700.000 de lei. Consilierul Elenei Udrea trebuia să-și folosească influența față de angajații din cadrul ministerului, astfel încât anumite plăți să fie efectuate din contractele de lucrări publice.

Reprezentanții Termogaz Company urmăreau în vara anului 2010, conform surselor, obținerea unei plăți în avans pentru un contract încheiat cu administrația locală din Cavnic, ce avea ca obiect domeniul schiabil Gutâiul Doamnei. Deși MDRT nu finanța în mod obișnuit asemenea lucrări, Lungu ar fi promis că va interveni pentru a aproba efectuarea plății, în schimbul unui comision de 10%.

Toate tranzacțiile se realizau prin intermediul firmei Last Time Studio SRL, firmă a cărui administrator este Elena Lungu, mama lui Ștefan Lungu si care este controlată de acesta.

Banii ar fi fost livrați în mai multe tranșe, iar pentru a ascunde natura acestor plăți, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziție, prin interpunerea unei alte societăți. Este vorba de Last Time Studio SRL din Câmpina, societate controlată de Ștefan Lungu prin intermediul mamei sale, Elena Lungu, în calitate de asociat și administrator.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează percheziții în 18 locații situate în București și alte patru județe într-un dosar privind achiziții, prin programe finanțate din fonduri publice și din fonduri europene. În această dimineață procurorii au decins și la domiciliul lui Ștefan Lungu, pentru a căuta documente necesare în dosarul ”Gala Bute”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*