Ultimele Știri

Ştefan cel Mare a fost comemorat la Chişinău şi la Putna

Ştefan cel Mare Chişinău

La 511 ani de la moartea lui Ştefan cel Mare, voievodul a fost comemorat, ieri, la Chişinău, iar la Mănăstirea Putna, mii de oameni au participat la slujba prilejuită de sărbătorirea Sfântului domnitor.

Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului a fost încoronat cu flori pe parcursul zilei de ieri, când şefii de stat alături de numeroși tineri îmbrăcați în costume naționale au participat la ceremonia de depunere de flori.

Evenimentul a fost urmat de o slujbă religioasă oficiată de preoți ai Mitropoliei Basarabiei, iar spre seară a debutat festivalul ‘Ștefan cel Mare și Sfânt’, la care vor participa interpreți, orchestre, dansatori, ansambluri folclorice de pe cele două maluri ale Prutului.

Monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău

Monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău

La Mănăstirea Putna, unde este înmormântat Ştefan cel Mare, peste două mii de persoane au participat la Liturghia prilejuită de sărbătorirea Sfântului Voievod, oficiată de un sobor format din 137 de preoți din România, Grecia, Ucraina, Repubica Moldova și Rusia, în frunte cu IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

După încheierea slujbei, a fost organizată o paradă militară, iar autorităţile judeţene şi locale au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare.

La finalul manifestărilor, câteva mii de persoane au participat la Festivalul ”Ţara fagilor în Molodova lui Ştefan”, organizat în localitate.

Mănăstirea Putna a fost ridicată de domnitorul Ştefan cel Mare, lucrările începând în 1466 şi fiind finalizate în 1469.

Mormântul lui Ştefan cel Mare

Mănăstirea Putna

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*