Ultimele Știri

Steaua se pregăteşte să se despartă de doi jucători de bază în iarnă

steaua

Steaua nu-şi găseşte cadenţa în acest campionat. Cu doar 16 puncte obţinute în Liga 1, din 30 posibile, roş-albaştrii ocupă locul 5, la 4 lungimi în spatele liderului Astra.

Deşi a fost sfătuit să facă investiţii în echipă, pentru a avea şanse la un nou titlu, Gigi Becali pare mai degrabă dispus să renunţe la jucătorii pe care ar putea obţine sume frumoase de bani. Principalul produs de export al campioanei în acest moment este Alex Chipciu, jucător cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 3,5 milioane de euro. Finanţatorul Stelei i-a stabilit însă jucătorului de 26 de ani o sumă de transfer de 5 milioane de euro, iar o echipă pare să-i îndeplinească pretenţiile financiare.

FC Astana, prima echipă din Kazakhstan calificată în grupele UEFA Champions League, a pus ochii pe Chipciu, pe care vrea să-l transfere în iarnă. Rivala la titlu a lui Ioan Andone s-a interesat de situaţia mijlocaşului roş-albaştrilor, în ciuda eclipsei sale de formă, şi a primit referinţe foarte bune.

Chipciu nu este însă singurul fotbalist vizat de Astana. Pe lista kazahilor se mai află şi Adi Popa. Becali i-a stabilit acestuia un preţ de un milion de euro, sumă considerată foarte accesibilă de către conducătorii lui Astana, care vor să facă investiţii după calificarea spectaculoasă în grupele celei mai importante competiţii continentale intercluburi. Nemanja Maksimovic şi Foxi Kethevoama sunt cei mai valoroşi jucători din lotul lui Astana. Fiecare dintre ei este cotat la două milioane de euro.

Cu banii veniţi de la UEFA, kazahii vor să-şi întărească echipa, iar Chipciu şi Adi Popa sunt primele două ţinte. Primul este şi cel mai bine plătit jucător de la Steaua, cu un salariu lunar de 30.000 de euro pe lună. În condiţiile în care Gigi Becali a umblat deja la salariile oamenilor din staff, este de aşteptat ca acelaşi lucru să se întâmple şi în cazul jucătorilor, iar odată cu plecarea lui Chipciu, finanţatorul ar împuşca doi iepuri dintr-un foc: ar scăpa de un jucător care îl costă 360.000 de euro pe an şi ar şi obţine o sumă consistentă în schimbul său – 5 milioane de euro.

Șase milioane de euro poate obţine Steaua pentru Alex Chipciu şi Adi Popa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*