Ultimele Știri

Steaua scoate un egal în ultima secundă la Ploiești

Steaua reușește să egaleze pe ultima sută de metri a partidei, prin Chipciu, care reia o minge din 6 metri, meciul încheindu-se altfel 1-1. Aceasta a început partida în atac, încercând să își impună jocul de posesie, iar insistențele Stelei dau roade încă din minutul 3, când Țucudean este servit perfect de către Tănase, dar șutul acestuia este respins de Pecanha.

În minutul 10, Astafei trimite cu capul o minge direct în brațele lui Arlauskis, dintr-o pozție de ofsaid, pe care asistentul a semnalizat-o, dar arbitrul refuză să oprească jocul.

În minutul 11, Bourceanu îl deposedează pe Teixeira și trimite mingea către Chipciu, care este lovit de la spate de Alcenat, dar arbitrul nu acordă lovitură de pedeapsă, deși contactul este evident.

În minutul 22, Tchite deschide scorul după ce scapă din marcajul lui Râpă, trimițând mingea cu capul după lovitura liberă deviată de Ipsa.

După marcarea golului, Steaua pierde din avântul ofensiv, iar Petrolul preia frâiele partidei. Astfel, până în minutul 30, când Chipciu șutează în forță de la distanță, echipa lui Gâlcă nu se mai vede în joc.

Toșca este lovit de minge în mână în propria suprafață de pedeapsă, dar arbitrul lasă jocul să continue, iar câteva secunde mai târziu fluieră finalul primei reprize.

Repriza secundă începe cu o schimbare la Steaua. Gîlcă îl introduce pe Rusescu în locul lui Țucudean, care nu prea s-a văzut în joc, iar de fiecare dată când mingea ajungea la el, acesta era în poziție afară din joc. Încă din primul minut al celei de a doua repriză, Petrolul are o ocazie uriașă la poarta apărată de Arlauskis. Vasilache îl găsește liber la marginea careului pe Teixeira, iar acesta din urmă șutează puternic în bară.

În minutul 60, Steaua iese la rampă, prin două ocazii succesive: o lovitură cu capul peste poartă a lui Gabi Tamaș, abia intrat, și un șut la colțul lung al lui Raul Rusescu, blocat de Pecanha.

În minutul 71, roș-albaștrii au cea mai mare ocazie a meciului. Râpă centrează către Chipciu, care trimite cu capul mingea în bară. Aceasta ricoșează la Rusescu, al cărui șut cu genunchiul este respins de Pecanha, care elimină pericolul.

Chipciu reușește egalarea în minutul 93, după ce Prepeliță îi trimite mingea cu capul lui Chipciu, dintr-o centrare a lui Tănase, iar numărul 7 al trupei din Ghencea nu ratează singur din 6 metri. Astfel Steaua își păstrează încă șansele la calificarea în finala Cupei României, finlista urmând să fie decisă în retur, în Ghencea.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipsa, Murad – Coman, Marinescu – Vasilache, Teixeira, Astafei – Tchite. Rezerve: Cobrea, Al. Coman, Mareş, Peteleu, Pastorini, Nepomuceno, Al. Chiriţă. Antrenor: Mircea Rednic

Steaua: Arlauskis – Rapa, Varela, Papp, Tosca – Bourceanu, Prepelita – Popa, Chipciu, Tanase – Tucudean. Rezerve: Cojocaru, Filip, Stanciu, Guilherme, Rusescu, Neagu, Tamaş. Antrenor: Costel Gîlcă

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*