Ultimele Știri

Steaua ratează încă un trofeu după remiza cu Dinamo

Dinamo s-a calificat, în finala Cupei României, după ce, în manșa retur a penultimei faze a competiției a remizat, scor 2-2, cu Steaua. În partida tur, disputată în Ștefan cel Mare, a fost 0-0.

Într-o atmosferă teribilă creată de galeria ”câinilor roșii”, cele două echipe au început prudent, căutând să țină cât mai mult de minge. Însă, la prima fază în care balonul a circulat rapid, Enache (17) a deschis scorul, cu un șut la colțul scurt, profitând de o pasă de geniu a lui N. Stanciu. Sub presiunea unei galerii care și-a făcut treaba în continuare, Steaua era să mai dea lovitura o dată, numai că oportunistul Chipciu, scăpat singur, a făcut o preluare greoaie și a șutat în portarul Cerniauskas, ieșit în disperare de cauză.

Meciul s-a echilibrat, însă băieții lui Mircea Rednic n-au găsit poarta, deși Lazăr, Rotariu, Gnohere sau Ekeng au căutat-o cu îndârjire. În schimb, a văzut roșu în fața ochilor Bourceanu, pentru un cot aplicat în bărbie lui Gnohere. Eliminarea a fost contestată vehement de antrenorul Laurențiu Reghecampf, motiv pentru care a fost trimis și acesta în tribune de Cristi Balaj.

Rămasă în 10 și fără antrenor pe bancă, Steaua a luat repede gol, după o ”torpilă” a lui Ekeng (51). S-a făcut însă aproape imediat 2-1, Chipciu (52) reluând în poartă un balon respins în față de Cerniauskas. În faza precedentă, Ad. Popa l-a faultat pe Corbu fără, însă, ca arbitrul să schițeze vreun gest. Împinși de la spate de galerie, ”câinii” au egalat încă o dată, cu șansă. Mingea s-a plimbat prin careul stelist, a lovit bara, l-a lovit, apoi, și pe Cojocaru pentru ca, în final, să fie trimisă de Puljici (75) în plasă. S-a făcut 2-2, scor care o califică pe Dinamo în finala Cupei României.

Astfel, după ce Astra aproape că i-a furat titlul, Steaua se vede acum deposedată și de Cupa României, rămânând, practic, fără obiectiv, pentru că finala Cupei Ligii, cu Chiajna, pare o frecție la un picior de lemn pentru patronul roș-albaștrilor, Gigi Becali. În ultimul act al competiției KO, programat pe 10 mai, Dinamo o va întâlni pe învingătoarea din meciul CFR Cluj – ASA, care va avea loc astăzi.

Steaua Bucureşti: Cojocaru – Enache, Tamaş, Varela, Momcilovic – Kharja, Bourceanu – Chipciu, Stanciu (Popa 52), Hamroun (65 Tade) – Marica (46 L. Filip). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas – Hanca (71 Essombe), Marc, Puljic, St. Filip (12 Corbu) – Ekeng, Mevlja – Rotariu, Palic, Lazăr (56 Romario) – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic

FOTO: Cătălin Spătaru

_MG_3226 _MG_3231 _MG_3232 _MG_3244 _MG_3245 _MG_3246 _MG_3274 _MG_3277 _MG_3295 _MG_3299 _MG_3303 _MG_3314 _MG_3321

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*