Ultimele Știri

Steaua rămâne pentru Gigi Becali cea mai profitabilă afacere

Gigi Becali

De câţiva ani afacerile lui Gigi Becali sunt pe pierderi, doar Steaua rămâne în continuare cea mai profitabilă pentru el, chiar dacă se află într-o criză de identitate.

La nici două treimi de ispăşire a pedepsei de închisoare cu executare, Gigi Becali a fost eliberat, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să revină activ în viaţa sportivă, deoarece echipa de fotbal îi aduce cei mai mulţi bani.

Firma SC Fotbal Club Steaua București SA reuşeşte să fie pentru al patrulea an consecutiv pe profit, anul 2014 încheindu-l cu aproape 5 milioane de euro pe plus, în condiţiile în care Gigi Becali a pierdut marca Steaua. Comparativ cu 2013, încasările din clubul de fotbal au scăzut anul trecut cu 36,6%, în timp ce profitul firmei s-a prăbușit cu 58,5%, potrivit cifrelor oficiale din bilanțul companiei, transmise către Ministerul de Finanțe.

Anul 2013 a fost cel mai profitabil pentru Gigi Becali, cu 17,86 milioane de euro, fiindcă numai 12 milioane de euro a încasat din vânzarea negociată din închisoare a jucătorilor Chiricheș și Rusescu, iar pe lângă banii veniţi din transferuri, Steaua a avut încasări din drepturile TV pentru Liga I, vânzarea biletelor pentru meciurile europene și contractul de sponsorizare cu City Insurance.

În acelaşi timp celelalte firme cârmuite de Gigi Becali au înregistrat pierderi. Avicola Iași SA a înregistrat anul trecut un minus de peste 143.000 lei, în condiţiile în care business-ul cu ouă și păsări, în anul 2013, a avut un profit net de aproape 540.000 lei.

Compania din domeniul construcțiilor Arcom SA a încheiat anul 2014 cu o pierdere de peste 3 milioane lei, la o cifră de afaceri de aproape 6 milioane lei. Comparativ cu anul 2013, pierderile nete ale societății au crescut cu 48%, în timp ce afacerile i-au scăzut cu 29,6%.

Uzina Mecanică Drăgășani SA, pe care o controlează Gigi Becali, a avut anul trecut 28 de salariați și a înregistrat, la finele lui 2014, o pierdere de aproape un milion de lei, în creștere cu 6,4% față de anul 2013. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat, în 2014, la circa 31.000 lei, în scădere cu aproximativ 35% față de 2013.

O altă firmă deținută de Becali este Romes SA, ce are ca obiect de activitate fabricarea altor componente electronice. această companie nu are salariați, nu a desfășurat afaceri în 2014 și nici în 2013 și a avut, la finalul anului trecut, o pierdere de peste 25.000 lei.

În condiţiile în care cele patru companii prezentate mai sus îi provoacă lui Gigi Becali o gaură de peste o jumătate de milion de euro anual, clubul de fotbal Steaua vine să acopere acest deficit şi, pe deasupra, să îi asigure celui care-l controlează surse importante de venit.

În continuare, Gigi Becali este decis să negocieze cu MApN pentru a refolosi emblema şi terenurile din Ghencea, având în vedere că suporterii s-au îndepărtat de club odată cu pierderea identităţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*