Ultimele Știri

Steaua norocoasă a lui Becali a devenit campioană

steaua campioana

Chiar dacă Steaua a făcut un egal cu CSMS Iaşi în ultima etapă a Ligii 1, echipa antrenată de Costel Gâlcă a reuşit să câştige titlul de campioană, datorită rezultatului de la Târgu Mureş, acolo unde ASA a pierdut, 1-2, cu Oţelul.

Fiind cu două puncte în avans faţă de echipa-surpriză a campionatului ASA Târgu Mureş, Steaua era obligată să câştige la Iaşi pentru a-şi asigura cel de-al treilea titlu de campioană consecutiv. Însă Costel Gâlcă nu a fost atât de inspirat cu selecţia de jucători trimisă pe gazon, astfel că steliştii mai mult sau chinuit cu un adversar accesibil.

În prima repriză, doar Adi Popa a avut un şut pe transversală, fiindcă în rest, mingea n-a prins spaţiul porţii adverse. Tactica „tiki-taka” în varianta Stelei părea un amalgam de pase rătăcite şi mereu întrerupte pe linia mediană.

Ceva trebuia schimbat, iar Costel Gâlcă l-a introdus abia în repriza a doua pe omul care a contribuit semnificativ la cucerirea campionatului din sezonul trecut, Raul Rusescu. Acesta n-a modificat aproape nimic în jocul inapt al viitoarei campioane.

Curgeau minutele,în Copou, însă demonstraţiile unui meci veritabil de sfârşit de campionat lipseau cu desăvârşire. Deşi jucătorii erau cu picioarele la Iaşi, gândul le zbura spre cel de la Târgu Mureş, care de fapt a şi stabilit campioana.

Cele două goluri ale gălăţenilor le-au permis steliştilor să îmbrăţişeze Cupa supremă a unui fotbalul românesc aflat în derivă.

Ultimele minute ale ultimelor două meciuri de ieri însă descriau întreg tabloul Ligii 1, fără culori aprinse şi fără performanţe dădăcite se crează iluzia unei competiţii puternice. Reflexia dezolantă se vede în tribune şi la televizor, unde sămânţarii şi circarii sunt actori emeriţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*