Ultimele Știri

Steaua mai speră la titlu după victoria cu Dinamo

Dinamo - Steaua 1-3

Steaua s-a impus în fața lui Dinamo pentru a noua oară din ultimele 11 derby-uri, datorită lui Nicușor Stanciu și Andrei Prepeliță.

Deși tocmai cu puțin timp înaintea începerii partidei o ploaie răcorise Bucureștiul, Arena Națională a rămas încinsă de torțele lansate de fanii dinamoviști. Copertina a fost trasă, jucătorii au intrat pe teren, iar aplauzele spectatorilor s-au transformat în petarde. De câteva minute de răgaz a fost nevoie pentru a debuta episodul 158 dintre Steaua și Dinamo. 

Încă din primele minute, steliștii au pus presiune pe adversarii săi, însă ineficient, pentru că dinamoviștii au știut să se arunce pe contraatac împinși de la spate de cei peste 20.000 de fani prezenți la acest meci, iar în minutul 7 au obținut o lovitură liberă de la 20 de metri, trimisă peste poartă de Cosmin Matei.

Au urmat alte minute fără ocazii sau culoare libere pentru a pune în pericol porțile ambilor portari. Dinamo – mai mult în defensivă, iar Steaua – într-o ofensivă suferindă. Abia spre minutul 15, Chipciu centrează perfect pentru Nicușor Stanciu, ca ultimul să şuteze pe lângă din doar 12 metri. 

Până spre final, mediocritatea lui Dinamo și previzibilitatea jocului Stelei au mers cot la cot, uitând de rivalități sau istoric, de parcă fiecare echipă își pierde din notorietate prin timpul scurs de nerezultate.

Scorul alb de la pauză și fluierul de după au lansat al doilea spectacol pirotehnic pregătit de dinamoviști. De această dată, ținta furiei a devenit portarul stelist, Arlauskis, care fuge la vestiare de frica unei petarde explodate lângă picioarele sale. Lituanianul forțează suspendarea meciului, iar peste 15 minute totul revine la normal și se continuă meciul.


Pauza neprevăzută le-a priit câinilor, astfel că au preluat inițiava jocului, iar bara din minutul 71 le dau speranțe. Nu pentru mult timp, fiindcă câteva minute mai târziu, Stanciu pătrunde excelent, e împins de Bărboianu, iar Balaj acordă corect penalty. Transformarea a fost doar o formalitate pentru tânărul mijlocaș.

Peste alte două minute, dezlănțuirea a venit din partea aceluiași Stanciu, care de această dată a finalizat singur, cu un șut de la 20 de metri, din zonă centrală, după o serie de combinații superbe. Se făcea 2-0 pentru Steaua în minutul 79, iar liniștea acoperea atmosfera sufocantă de derby. 

După câteva ocazii nefructificate, israelianul Elhamed reduce din diferență printr-un şut pe lângă Arlauskis. Dinamo prinde aripi, însă tot steliștii i le taie, pentru că Țucudean obține un penalty în ultimele clipe ale derby-ului, iar Prepeliță stabilește scorul de 3-1 pe tabela de marcaj.

Datorită acestei victorii, Steaua se menține la 2 puncte de liderul ASA Târgu Mureș. Mai sunt patru meciuri de disputat, iar titlul încă de joacă. De partea cealaltă, Dinamo rămâne pe locul 8, cu 41 de puncte.

Echipele de start:

Dinamo București: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip – M. Cristescu (Bilinski 82), Nedelcearu, Alexe – C. Matei (Rotariu 90+3), M. Niculae, V. Lazăr (Elhamed 73)
Antrenor: Costel Gâlcă

Steaua FCSB: Arlauskis – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Breeveld (Filip 90+12) – Popa (Ţucudean 86), Stanciu (Iancu 90+6), Tănase (cpt) – Chipciu
Antrenor: Flavius Stoican

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*