Ultimele Știri

Steaua îşi joacă viitorul în dubla cu Partizan Belgrad

FCSB

Antrenorul echipei FC Steaua Bucureşti, Massimo Pedrazzini, speră ca elevii săi să nu primească gol în deplasarea de la Belgrad şi să nu repete greşelile de la meciul cu Trencin. 

„Vreau să avem o atitudine mult mai ridicată decât am avut cu Trencin, pentru că, în această dublă, ne jucăm viitorul sezonului. Este foarte important să nu primim gol acasă.

În fotbal sunt nişte lucruri care se repetă. Acum 10 ani, am câştigat 4-2 pe terenul lui Partizan, cu Zelejnicar, şi am pierdut acasă 2-1. Am câştigat cu 2-1 acasă cu ŢSKA Sofia şi am făcut 2-2 în deplasare, deci se poate întâmpla orice.

Nu a fost greu să facem echipa pentru acest meci. Am avut posibilitatea să odihnim jucătorii care au evoluat mai mult în ultima vreme. Nicolae Stanciu este problema. Miercuri ne hotărâm dacă e cazul să riscăm sau nu. Restul jucătorilor sunt toţi disponibili.

Partizan are anumiţi jucători cu expreienţă internaţională. Le cunosc foarte bine suporterii. Te ajută, te împing, dar asta poate fi şi o motivaţie pentru noi. Dacă joci împotriva a 30.000 de fani care strigă şi pentru tine, este o mândrie în plus. Au jucători experimentaţi, au jucători tineri, de viitor. Este o echipă, pe care dacă o laşi să joace, te face rău.

Nu va fi o tragedie dacă vom primi gol, pentru că nu se închide calificarea după un meci, dar ideal ar fi să înscriem şi să nu primim gol”, a afirmat Massimo Pedrazzini.

Tehnicianul italian a afirmat că FCSB este în continuare în căutarea unor noi transferuri.

„Avem o echipă completă, cu jucători care s-au exprimat bine. Dacă mergem mai departe şi întărim echipa, va trebui să aducem jucători care să fie competitivi. E adevărat că jucătorii de la Trencin ne-au sărit în ochi (n. red. – este vorba despre slovacul Matus Bero, 19 ani, mijlocaș defensiv, de brazilianul Jairo Da Silva, 23 de ani, extremă stânga, şi de brazilianul Wesley Moraes, 18 ani, atacant), dar nu sunt ieftini, au nişte preţuri destul de mari.

Sunt multe discuţii, mulţi jucători care sunt în vizor, nu numai cei de la Trencin. Nu putem să facem un efort fără să avem un bilanţ economic înainte. Sunt alţi doi jucători, nu vă pot spune cine sunt, pe care i-am urmărit, discuţiile încă nu s-au închis. Dacă îi aducem, ne pot ajuta în play-off. Sunt un pic închişi la culoare, ca să zic aşa.

În două-trei zile vor mai veni doi jucători pentru care am negociat deja. Unul e atacant și unul e mijlocaș central. Sunt străini, nu-i cunoașteți, îi știe doar Mirel Rădoi”, a mai spus Massimo Pedrazzini.

Antrenorul Mirel Rădoi declarase luni, într-un interviu pentru site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, că îşi doreşte ca jucătorii săi să fie mai determinaţi şi să aibă o evoluţie mai matură în jocurile cu miză ridicată.

„Cred că echipei îi trebuie mai multă maturitate în timpul meciurilor cu miză. Sunt momente când nu reuşim să ne concentrăm de la început, din primele minute. Vedeţi cum s-a întâmplat şi cu Trencin, în meciul tur, când am avut nevoie de 25 de minute ca să intrăm în joc. La acest capitol trebuie lucrat serios.

Important este ca suporterii să vadă o schimbare de atitudine în evoluţiile noastre. Mai multă determinare şi responsabilitate şi aşa vor veni şi rezultatele. Uşor-uşor, prin rezultate bune şi atitudine responsabilă faţă de joc, sper să-i readucem pe toţi în tribune. Pentru că fotbalul se joacă în primul rând pentru ei, pentru suporteri”, a declarat şi Mirel Rădoi.

Portarul Valentin Cojocaru a afirmat că FCSB nu se teme de atmosfera pe care o crează fanii sârbi.

„Nu o fim surprinşi de cei de la Partizan. Ne aşteptăm la un joc foarte bun al echipei noastre. Îmi dau o încredere mare partidele pe care le-am disputat, am prins experienţă în cupele europene. O să fie un pic plus pentru ei că se vor auzi, iar pe noi nu ne vor încuraja fanii. Nu avem nicio presiune, noi mergem să jucăm, să câştigăm şi să ne calificăm. Ne avantajează dacă sârbii se consideră favoriţi. Nu ne temem de atmosfera care ne aşteaptă la ei acasă”, a spus Valentin Cojocaru în conferinţa de presă de marţi.

Meciul Steaua – Partizan Belgrad va avea loc miercuri, de la ora 21:30, pe Arena Națională. Partida se va disputa cu porţile închise, potrivit unei decizii a UEFA de la sfârşitul lunii februarie, din cauza manifestărilor nesportive ale suporterilor la eşecul cu Dinamo Kiev, scor 0 – 2, la ultimul meci din grupele Ligii Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*