Steaua câștigă și a doua finală de Cupa Ligii

  • Adrian Marinescu
  • 18 iulie 2016
  • Sport

Steaua şi-a apărat Cupa Ligii după o finală câştigată la limită în prelungiri împotriva Concordiei Chiajna. Noul echipament alb, care celebrează 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, le-a purtat noroc steliştilor până la urmă.

Prima repriză a fost una lipsită de ocazii importante. Cea mai mare a venit abia în minutul 44, atunci când Marian Cristescu a lovit bara porții lui Niță. După acea execuție, Chiajna a cerut penalty, după ce a nimerit bara, Cristescu a fost luat în braţe de Tamaş, dar arbitrul Marius Avram n-a dat nimic.

Steaua a deschis scorul după o oră de joc. Nou intratul Golubovic l-a întins pe Bălgrădean şi Momcilovic a marcat, după ce portarul ilfovenilor a respins mingea trimisă cu capul de atacant. Roș-albaștrii nu au reușit să se desprindă pe tabela de marcaj, jucătorul sosit de la Iaşi a luat la ţintă bara din întoarcere.

Ocazia lui Golubovic s-a răzbunat cu două minute înainte de final, Pena a sărit mai bine ca Toşca şi a trimis meciul în prelungiri. Acolo, rezerva Muniru a scos un 11 metri după intervenţia lui Serediuc şi Hamroun a marcat spectaculos cu o ”scăriță”.

Chiajna a atacat şi cu Bălgrădean în ultimele secunde, iar după fluierul final totul a fost la un pas să degenereze într-o bătaie generală. Spiritele s-au liniştit până la urmă şi, după 2-1, Steaua se poate lăuda că n-a terminat sezonul trecut fără trofeu.

Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Achim, Bourceanu, Stanciu – Ad. Popa, Tudorie, Hamroun

Rezerve: Cojocaru, Muniru, Simion, Golubovici, Vîlceanu, Aganovici, Dan Popescu

Concordia: Bălgrădean – Tincu, Mamele, Melinte – Feussi, Bruno Madeira, Roșu, Grădinaru, Bucurică – Marian Cristescu, Pena

Rezerve: Iacob, Bărboianu, Serendiuc, Constantinescu, Adrian Cristea, Albu Cristian, Florin Rasdan

Arbitru: M. Avram
Arbitri asistenți: Ad. Ghinguleac, M. Orbuleț

FOTO: Cătălin Spătaru

1 2 3 4 5 6 7 9 10

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *