Ultimele Știri

Steaua anonimă învinge greu cu CSMS Iași

Steaua fără nume a avut de suferit în etapa XVII-a din Liga 1, însă datorită curajului din ultimul minut al prelungirilor a lui Szukala, a obținut o victorie în fața echipei ieșene, continuându-și lupta spre al treilea titlu consecutiv.

Steaua a jucat încă de la începutul partidei în contradicție cu timorarea conducerii de a se afișa cu emblema și numele echipei de fotbal din cauza deciziei luate de ÎCCJ, prin care Gigi Becali a pierdut marca Steaua în favoarea MApN, astfel fiind aproape de a deschide scorul prin bara lui Adi Popa. Imediat după această ocazie imensă, Chipciu șutează purtenic de la marginea careului de 16 metri, însă Grahovac respinge cu greu și oferă șansa unui contraatac ineficient pentru CSMS Iași. În următoarele minute Keșeru și Tănase se întrec în ratări, în timp ce peste 200 de inși de la Peluza Nord vociferează: „Cântăm pentru culori deaoarece/Noi nu vom renunța/Și ne vom apăra/Emblema și istoria”. 

În minutele următoare Steaua a suferit din cauza evoluției de recunoscut a lui Sânmărtean, care pare cel mai afectat de situația incertă de la echipa fără nume și emblemă. Avântul lui Keșeru spre poarta moldovenilor din minutul 35′ se lasă doar cu un gol anulat pe motiv de off-side, tristețea și frustrarea reușind să se extindă peste atmosfera creată de cei nici 1.000 de steliști. Până spre finalul reprizei, Chipciu a mai încercat odată răbdarea lui Grahovac, însă degeaba, fiindcă nenorocul a fost și este tema săptămânii în Ghencea.

Soluția surprinzătoare găsită de Gigi Becali pentru a aduna bani în schimbul emblemei și numelui Stelei cu generalii MApN-ului s-a (ne)văzut la pauză, când s-as stins nocturna, iar numărații suporterii au fost lăsați în beznă.

A doua repriză debutează cu un presing făcut de elevii lui Nicolo Napoli, în timp ce mediocritatea Stelei nu poate schimba cifrele de pe tabela de marcaj. Supărarea apasă și mai mult pe banca tehnică roș-albastră, și pentru că cel mai bun atac nu funcționează, Costel Gâlcă îl introduce pe Raul Rusescu în locul lui Claudiu Keșeru, care va rămâne cu 12 goluri în acest tur de campionat. Urmează și Stanciu să-și facă apariția pe teren în tricoul galben cu emblema ascunsă, însă aceștia nu au adus schimbări semnificative în jocul gazdelor. 

CSMS Iași luptă în continuare pentru fiecare șansă, mai ales cea a tragerii de timp pentru un egal salvator momentan în zona retrogradării. Pe partea cealaltă, jucătorii se precipită că nu reușesc să ajungă la poarta adversă, iar atunci când avansează Chipciu, nu impune pericol nici pentru cea mai slabă defensivă din campionat. O ultimă ocazie în cele sașe minute de prelungiri și rugăciunile lui Becali din penitenciar o aduce în avantaj pe Steaua Anonimă, datorită curajului lui Lukasz Szukala în fața bozerului Grahovac, care înscrie cu capul, deși rămâne accidentat. 

Datorită unei victorii chinuite, „Gazda” rămâne campioana de toamnă, cu 10 puncte în avans față de CFR Cluj, în timp ce CSMS Iași rămâne pe loc retrogradabil.

Echipele de start:

Steaua: Arlauskis – Luchin, Szukala, Varela, Filip – Prepeliţă, Sînmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru
Rezerve: Cojocaru, Rîpă, Latovlevici, Breeveld, Neagu, Stanciu, Rusescu
Antrenor: Costel Gâlcă

CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Plămadă, Munteanu, Bădic – Ciucur, Mihalache, Olah, Bosoi – Bole, Dobre
Rezerve: Caparco, Moisi, Novac, Vişa, Crengăniş, Mitici, Călugăru
Antrenor: Nicolo Napoli

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*