Ultimele Știri

Steaua a surclasat Petrolul și e finalista Cupei României

Steaua FCSB s-a impus fără probleme în returul celei de-a doua semifinale a Cupei României, înscriind 3 goluri în poarta Petrolului.

Campioana României este aproape de a cuceri primul trofeu din 2015, după ce s-a calificat în finala Cupei României, datorită golurilor înscrise de Adi Popa, Gabi Iancu și Cristi Tănase, iar golul de onoare a lui Ipsa a fost insuficient pentru a schimba soarta partidei din semifinale.

Încă din primele minute presiunea Stelei s-a simțit în tabăra petrolistă. Cu o defensivă slăbită a ploieștenilor și cu o linie mediană mediocră a Stelei, mingea a rămas captivă în banda dreaptă, de unde Adi Popa, în minutul 20, a continuat faza lui Ţucudean, a driblat doi jucători şi a marcat cu un şut plasat din 11 metri. Intenția de revenire a Petrolului se amâna, mai ales că peste nici un sfert de oră, Gabi Iancu majora diferența printr-un gol marcat din voleu. Demoralizarea a adâncit inexistența „lupilor galbeni” până la finalul reprizei. Doar Toto Tamuz a avut un singur şut pe poartă din partea oaspeților, şi acela prins fără probleme de Cojocaru.

În repriza secundă, schimbările efectuate de Rednic nu au impulsionat jocul Petrolului, iar Steaua a relansat agresivitatea pe teren. Spre minututul 50, Cristi Tănase a ratat incredibil din trei metri, cu poarta goală, după o centrare foarte bună a lui Adi Popa.

Curajul plafonat al lui Teixeira n-a fost de-ajuns pentru a putea reduce din diferenţă, iar căpitanul Tănase a renăscut cu un gol marcat la colțul lung al porții lui Pecanha. Euforia calificării iminente i-a lăsat descoperit de steliști, astfel că Ipsa a redus din diferență și a înscris cu capul din 5 metri. Până spre final, Steaua a dominat autoritar, iar fluierul de final al arbitrului a anunțat oficial a doua finalistă. Pe 31 mai, Steaua și Universitatea Cluj se vor duela pentru trofeul Cupei României.

Echipele de start:

Steaua: Cojocaru – Papp, Varela, Tosca, Guilherme – Breeveld, Prepeliță – Popa (Filip 89), Iancu (Stanciu 73), Tănase (cpt) – Țucudean (Rusescu 71).

Antrenor: Costel Gâlcă 

Petrolul: Pecanha – Alcenat (Peteleu 79), Satli, Ipsa, Fanchone – de Lucas – Vasilache (Filip 46), Astafei, Kronaveter (Tchite 46), Teixeira – Tamuz

Antrenor: Mircea Rednic

_MG_7582

_MG_7584

_MG_7593

_MG_7623

_MG_7607

_MG_7617

_MG_7637

_MG_7619

Spătaru CătălinFoto-reporter: Cătălin Spătaru

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*