Ultimele Știri

Statul va plăti 250 milioane lei până la finalul anului, pentru fermierii afectați de secetă. Mai puțin de jumătate dintre aceștia au cerut despăgubiri

Statul va plăti în total 250 de milioane de euro, până la finalul anului, fermierilor afectați de secetă, potrivit secretarului de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Sorin Radu.

Sorin Radu a declarat, la dezbaterile din comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe, că ”cererile pentru secetă, în final, au fost considerabil mai mici decât estimările”, potrivit Profit.ro.

La rândul său, directorul general interimar al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Mihai Puțintei, a precizat că, din totalul de 174.000 de potențiali beneficiari, până la 30 noiembrie au fost depuse doar 80.000 de cereri, sumele aferente cifrându-se la circa 250 de milioane de lei. 

„Dintr-un număr de 174.000 de potențiali beneficiari, au fost depuse cereri, până la data de 30 noiembrie 2015, numai pentru 80.000. Astfel, impactul financiar general este unul mai mic decât cel estimat. Sumele se cifrează la circa 250 de milioane de lei”, a menționat Puțintei. 

El a dat asigurări că plățile vor fi efectuate până la finele anului în curs, întrucât sumele sunt prinse în bugetul pe 2015. 

„Plățile se efectuează până la finele anului acesta, răspunsul asupra acestei date de efectuare a plăților fiind și faptul că actul normativ a prevăzut notificarea acestei scheme Comisiei Europene, aprobarea acestei scheme și, ulterior aprobării schemei, efectuarea plăților. Sumele sunt prevăzute în bugetul pe anul 2015 și vor fi efectuate în 2015. Nu fac obiectul plăților din bugetul pe anul 2016. Aceste despăgubiri sunt prevăzute în bugetul pe anul 2015. Până la finele acestui an se fac plățile”, a subliniat Mihai Puțintei. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*