Ultimele Știri

„Statul roman este OBEZ și AGRESIV!” Vicepremierul Vasile Dâncu caracterizează românii și propune noi criterii de evaluare

vasile dancu

„Statul roman este obez, agresiv, si neproductiv. Oamenii aproape că stau în genunchi, în fața funcționarilor publici”, este declarația ministrului Administrației române, vicepremierul Vasile Dâncu.

Executivul pregătește așadar o reformă a administrației, cu noi criterii de evaluare a bugetarilor, astfel încât să avanseze doar cei care fac performanță.

1 milion 174 de mii 786 de bugetari lucrează acum în România. Nu avem o analiză care să ne spună dacă sunt mulți sau puțini raportat la ce ar trebui să facă. Vasile Dâncu, omul responsabil cu reformă în Guvern, vrea un stat mai suplu și mai puțin costisitor.

Vasile Dâncu – viceprim-ministru: „Statul în România este obez, este agresiv, este neproductiv și trebuie să regândim rolul statului în societatea noastră. Oamenii stau în genunchi aproape în fața funcționarului public. Ori asta mi se pare o mare umilință și asta încercam să curmăm.”

Luni, premierul s-a întâlnit cu sindicatul managerilor publici, care ar putea să primească un rol mai important în administrație de acum încolo.

Sunt tineri funcționari ai statului școliți în străinatate pe bani europeni. Programul a început în 2003 și a format 600 de mangeri. Alex este unul dintre ei. A făcut un master la Londra și practică în guvernul britanic, iar acum lucrează la Direcția Antifraudă.

Guvernul vrea ca de acum încolo fiecare bugetar să primească obiective clare la început de an și să participe la cursuri de perfecționare.

Vasile Dâncu: „O să dăm o șansă tuturor să se reînventeze. Faptul ca pe cineva îl enervează că ar trebui să facă în continuare, să învețe prin formare continuă, asta e într-adevăr un motiv pentru acela să plece din administrație”.

Angela Filote- șefa Comisiei Europene: „În momentul de față cei mai buni oameni din structurile statului care trăiesc în mod cinstit pe baza salariului primit au nevoie de un întreținător acasă”.

57 de miliarde pe an . Atâta costă salariile bugetarilor. Și aici e greu de spus dacă suma este mare sau mică. Cert este că majorarile salariale și lefurile în general nu sunt totdeauna corelate cu performanță sau pregătirea angajaților.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*