Statul Islamic pregăteşte un atac ce va viza copii: ‘Este mai mult decât o ameninţare credibilă. Este un complot activ’

  • Adelina Mitrache
  • 29 martie 2016
  • Externe

Gruparea teroristă Stat Islamic trece la un nou capitol, se pregătește de un atac ce va viza copii. Informaţia privind ameninţarea “iminentă” a venit din partea a şase combatanţi islamişti arestaţi săptămâna trecută în oraşul Gaziantep, din sudul Turciei.

Statul Islamic are “planuri avansate” pentru a ucide copii evrei din Turcia, atacând grădiniţe, şcoli şi centre pentru tineret, au declarat luni surse din serviciile de informaţii pentru Sky News.

Nu este clar ce serviciu de informaţii şi din ce ţară a oferit informaţiile postului britanic de televiziune.

“Ţinând cont de aceste circumstanţe, sunt luate măsuri de securitate extraordinare dincolo de nivelul sporit de alertă impus deja de poliţia turcă, iar vigilenţa este sporită în rândul comunităţii evreieşti”, a spus un oficial din serviciile de informaţii.

“Este mai mult decât o ameninţare credibilă. Este un complot activ”, a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit Sky News, cea mai probabilă ţintă este o sinagogă din districtul Beyoglu, din Istanbul, unde se află şi un centru comunitar, precum şi o şcoală.

Israelul le-a cerut luni cetăţenilor să părăsească cât mai rapid posibil Turcia, ridicând nivelul alertei de călătorie după atentatele care au lovit zona comercială a Istanbulului pe 19 martie, în care au fost ucişi şi trei israelieni.

Tel Aviv-ul susţine că riscul repetării unor astfel de atacuri rămâne destul de ridicat, întrucât Turcia este extrem de vulnerabilă în faţa jihadiştilor Statului Islamic.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *