Statul Islamic își atribuie masacrul din Nisa: „Autorul operaţiunii de la Nisa este un soldat al Statului Islamic”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iulie 2016
  • Externe

Reţeaua Stat Islamic a transmis sâmbătă un mesaj prin care își atribuire comiterea atentatului care a avut loc în Nisa, joi seară.

Acetia precizează că a fost comis de „un soldat” al organizaţiei fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia, conform Mediafax.

„Autorul operaţiunii de la Nisa este un soldat al Statului Islamic. A executat operaţiunea ca reacţie la apeluri de a lansa atacuri împotriva cetăţenilor ţărilor participante la coaliţia contra Statului Islamic”,anunţă agenţia de ştiri Amaq, aparţinând organizaţiei teroriste care ocupă teritorii în Irak şi Siria unde a proclamat „un califat”.

Atentatul de la Nisa a fost comis de Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani, împuşcat mortal de poliţie după ce a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane.

Reţeaua teroristă sunnită pare să sugereze că autorul atentatului de la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, nu avea legături directe cu ierarhia grupului fundamentalist, fiind însă un simpatizant.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *