Ultimele Știri

Statul Islamic face progrese importante în Irak, în ciuda atacurilor aeriene conduse de SUA

Statul Islamic a făcut  „progrese substanțiale în Irak”, în ciuda atacurilor aeriene conduse de SUA împotriva militanților islamici,  a avertizat coordonatorul coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, generalul John Allen.

John Allen a apreciat, totodată, că atacurile aeriene împotriva bastioanelor SI din Irak şi Siria nu produc „nici învingători, nici învinşi”, însă va fi nevoie de mult timp pentru a se construi forțe locale, care ar putea să îi  înfrângă pe  militanții islamici din Siria și Irak, unde aceștia au cucerit vaste teritorii.

După un  lung turneu în Orientul Mijlociu, în care Allen a discutat cu parteneri de coaliție și lideri irakieni, trimisul prezidențial a subliniat faptul că puterea militară în sine nu ar fi suficientă pentru a învinge acestă grupare teroristă.

Pentagonul a declarat miercuri  că  sute de luptători jihadiști din Kobane au fost uciși de loviturile aeriene conduse de SUA, dar a avertizat că militanții islamici asediază, în continuare orașul sirian, existând riscul de a-l pierde.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*