Statul Islamic avertizează: ‘Ceea ce aţi văzut a fost doar o mică parte din ceea ce urmează! Legea Sharia va fi institută în întreaga lume’

  • Adelina Mitrache
  • 6 iulie 2016
  • Externe
ISIS

Reţeaua Stat Islamic (SI) a avertizat cu privire la atacuri repetate până când legea islamică Sharia va fi instituită, anuntând într-o înregistrare video că uciderea de săptămâna trecută a 20 de persoane în Dhaka a fost doar o mică parte din ceea ce urmează.

Vineri seara, indivizi au deschis focul cu arme automate şi au luat ostatici într-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului. Atacul s-a soldat cu moartea a 20 de civili, şi anume a 9 italieni, 7 japonezi, un american, un indian şi doi poliţişti. Şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi şi 13 ostatici, inclusiv 3 străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei.

La începutul înregistrării video sunt prezentate imagini cu atacurile recente din Paris, Bruxelles şi Orlando (Statele Unite), revendicate de reţeaua teroristă.

„Ceea ce aţi văzut în Bangladesh…a fost doar o mică parte. Acest lucru se va repeta, se va repeta şi se va repeta până când voi pierdeţi şi noi câştigăm iar legea Sharia va fi institută în întreaga lume”, a spus în înregistrarea video un militant din Bangladesh identificat cu numele de Abu Issa al-Bengali, potrivit Reuters online.

Militantul din înregistrare, care a vorbit în limbile engleză şi bengaleză, a spus că Bangladeshul trebuie să ştie că face acum parte dintr-un câmp de luptă mai mare, unde se înfiinţează califatul tranfrontalier pe care grupul l-a proclamat în 2014.

„Jihadul de astăzi este un jihad sub umbra Califatului”, a spus teroristul.

Autorităţile din Bangladesh neagă implicarea reţetei Stat Islamic în atac, susţinând că atacatorii aparţineau unui grup din această ţară şi nu organizaţiei teroriste. „Ei sunt membri ai grupării Jamaat-ul-Mujahideen din Bangladesh”, a insistat ministrul de Interne, Asaduzzaman Khan. Potivit acestuia, ei nu au nicio legătură cu Stat Islamic.

Guvernul din Bangladesh neagă prezenţa oricărui grup terorist internaţional în această ţară, mai ales a reţelei Stat Islamic. Pe de altă parte, analiştii estimează că Bangladeshul nu vrea să recunoască existenţa organizaţiilor teroriste precum Stat Islamic sau Al-Qaida pe teritoriul său de teama de a nu speria investiitorii.

Deşi autorităţile din Bangladesh au respins revendicarea atacului de către Stat Islamic, poliţia a anunţat că va intensifica măsurile de securitate drept răspuns la această ameninţare prezentată în înregistrare.

„Luăm acest lucru în serios. Toate unităţile noastre în cauză lucrează necontenit” , a spus inspectorul general adjunct al Poliţiei, Shahidur Rahman.

Poliţia este de părere că gruparea Jamaat-ul-Mujahideen din Bangladesh, care a jurat credinţă reţelei Stat Islamic, a jucat un rol foare important în organizarea grupului de tineri care au comis atacul.

Poliţia a anunţat că au loc operaţiuni de căutare a şase membri ai grupului suspectaţi că i-a ajutat pe atacatori.

Însă experţi străini în materie de securitate spun că amploarea şi complexitatea atacului în restaurantul Holey Artisan indică un anumit nivel de îndrumare din partea grupărilor militante internaţionale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *