Ultimele Știri

Statul Islamic a răpit 230 de civili, dintre care 60 de creștini

Sute de creştini din Siria, luaţi ostatici de Statul Islamic

stat islamic

Cel puțin 230 de civili, dintre care peste 60 de creștini, au fost răpiți de jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) într-o localitate din centrul Siriei, Al-Qaryatain, pe care au cucerit-o recent, a transmis vineri organizația neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, cel puţin 230 de persoane au fost luate ostatice, unele dintre ele dintr-o biserică din Qaryatain, un oraş cucerit de către jihadişti în noaptea de joi spre vineri în urma unor confruntări violente cu armata siriană.

Qaryatain se află în apropiere de drumul care asigură o legătură între oraşul antic Palmira şi Munţii Qalamoun, la frontiera cu Libanul.

Înainte de izbucnirea conflictului în Siria, în 2011, la Al-Qaryatain trăiau 18.000 de sunniți și 2.000 de sirieni catolici și ortodcși. Însă, potrivit unor creștini instalați la Damasc și originari din această localitate, înainte de asaltul Statului Islamic nu mai existau decât 300 de creștini.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*