Ultimele Știri

Statul Islamic a eliberat 25 de elevi kurzi răpiți din Siria

Gruparea teroristă Stat Islamic a eliberat 25 de elevi kurzi  care au fost răpiți din Siria, în luna mai, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Aceşti ostatici sunt ultimii eliberaţi din cei 135 de elevi kurzi răpiţi la 29 mai de jihadişti din cadrul SI, potrivit aceleiaşi surse.

Jihadiștii din cadrul Stat Islamic au eliberat un număr de studenți răpiți înainte și ținuți  în captivitate, în timp ce pe alții îi ține încă sub supraveghere, sub pretextul că rudele lor au fost membri ai Partidului Uniunea Democratică (PYD), cel mai important partid politic kurd din Siria.

Studenții au fost răpiți din orașul în care predomină populația kurdă,  Kobane, de asemenea, cunoscut sub numele de Ayn al-Arab, unde au avut loc lupte intense între militanții kurzi și jihadiștii grupării Stat Islamic, cu mai bine de o lună în urmă.

Statul Islamic a capturat mai bine de 300 de sate, din jurul orașului Kobane, și a reușit să ia cu asalt mai multe regiuni ale sale, forțând peste 160.000 de oameni să fugă în Turcia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*