Ultimele Știri

Statul Islamic a efectuat execuții în masă în orașul Palmira

palmira executii

Luptători  Statului Islamic au ucis cel puțin 400 de persoane, inclusiv femei și copii, în Palmyra, după capturarea orașului antic sirian acum patru zile, a relatat agenția de stat siriană duminică.

Cifra încă nu a fost verificată  oficial, dar a fost în concordanță cu rapoartele activiștilor care au prezentat detalii despre execuțiile realizate de luptătorii islamiști. Aceștia i-au executat și pe membrii trupelor guvernamentale.

Militanții musulmani sunniți au capturat orașul de 50.000 de locuitori săptămâna trecută. Palmira este un sit arheologic cu ruine antice romane de o valoare inestimabilă pe care islamiștii le-ar putea distruge, cum au făcut și în alte localități capturate.

palmira

Statul Islamic a mai capturat și orașul Ramadi din nordul Irakului în cursul săptămânii trecute. Cele două victorii aproape simultane au fost cele mai mari succese ale statului islamic, chiar dacă coaliția condusă de SUA a început un război aerian împotriva luptătorilor islamiști încă de anul trecut.

Militanții au proclamat un califat care să domnească peste toți musulmanii de pe teritoriile pe care le dețin în Siria și Irak. Islamiștii sunt cunoscuți pentru asasinatele în masa pe care le coordonează în orașele capturate și distrugerea monumentelor antice pe care le consideră o dovadă de păgânism.

„Teroriștii au ucis mai mult de 400 de persoane, inclusiv femei și copii .. și au mutilat corpurile lor, sub pretextul că au colaborat cu guvernul și nu au urmat ordinele,” a relatat agenția de știri a Siriei, citând rezidenții din interiorul orașului.

statul islamic

Activiști au declarat pe rețele de social media că sute de cadavre, care ar putea fi forțe loiale guvernului zac în stradă.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, care monitorizează violențele în țară, cu o rețea de surse de la fața locului, spune că unii oameni au fost decapitați în oraș, dar nu a oferit o estimare exactă despre numărul civililor uciși.

Se spune că cel puțin 300 de soldați au fost uciși în zilele de lupte înainte de capturarea orașului Palmira.

„Un număr mare de soldați au dispărut și nu este clar unde sunt”, a declarat Rami Abdulrahman, observatorul local pentru Reuters.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*