Statul francez va finanța funcționarea unei noi tabere pentru migranți

  • Adelina Mitrache
  • 12 aprilie 2016
  • Externe
imigranti refugiati

În pofida reticenței sale inițiale, statul francez va finanța funcționarea unei noi tabere de migranți la Grande-Synthe (nord), cu o sumă estimată la patru milioane de euro pe an, au anunțat luni autoritățile franceze, relatează AFP.

Banii alocați singurei tabere de refugiați care respectă normele internaționale în Franța vor fi folosiți pentru ‘asigurarea pazei 24 din 24 de ore, mediere socială, securitate și curățenia grupurilor sanitare’, a declarat Damien Caręme, primarul ecologist din Grande Synthe, în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia a fost luată ‘în comun’ de ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, și de ministrul locuințelor, ecologista Emmanuelle Cosse, ‘care a fost întotdeauna de acord’ cu această finanțare, a declarat anturajul acesteia din urmă.

În schimb, pentru construcția noii tabere, statul nu va suporta suma de trei milioane de euro pentru investiții care este asigurată de organizația Medici Fără Frontiere (MSF) și autoritățile locale.

Statul francez, care încearcă să distribuie migranții prezenți în nordul Franței în restul țării, și-a exprimat în mod repetat opoziția față de deschiderea unei noi tabere. ‘Prioritatea guvernului este desființarea mahalalelor’, a declarat Bernard Cazeneuve.

Mii de migranți, în special afgani, sirieni și etiopieni, s-au instalat în nordul Franței în speranța că vor putea ajunge în Marea Britanie, țară pe care aceștia o consideră un ‘Eldorado’.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *