Ultimele Știri

Statul ar putea prelua compania Astra Asigurări

Statul ar putea prelua compania de aigurări Astra. Guvernul pregătește o lege prin care se dorește naționalizarea pe piața asigurărilor.

În Monitorul Oficial s-a publicat deja o decizie prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară se va implica în managementul societăţii. Legea care va facilita preluarea, prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor, a oricărei societăţi cu probleme din piaţa asigurărilor.

Planul de redresare al companiei Astra Asigurărie este susținut și de președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Nerițoiu, care caută un investitor pentru societate. 

„Astra este o companie bună, are forţă de vânzări, de distribuţie, o paletă de produse, profesionişti, are sisteme. Eforturile noastre, inclusiv de marketing, sunt pentru a aduce un investitor strategic. Acesta ar repune societatea pe linia de dezvoltare. Suntem în discuţie cu câţiva investitori strategici, ne implicăm şi noi la nivelul ASF. Vom şti dacă vreunul este realmente interesat şi structura tranzacţiei, probabil, în luna iulie”, a spus preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Surse apropiate companiei de asigurări spun că statul ar dori să preia compania de asigurări însă Mișu Nerițoiu spune că nu ar fi cea mai bună soluție.

„Guvernul a aprobat miercuri proiectul legii rezoluţiei care ne-ar fi dat nouă posibilitatea să spargem societatea, să vindem activele mai sănătoase, să transferăm eventual la autoritatea de rezoluţie o parte din activele sau din pasivele societăţii. Deci am fi avut o contribuţie directă şi am fi putut să organizăm procesul mai lin. Legea nu este decât în proiect. Ea este trimisă la Parlament în regim de urgenţă, s-ar putea să o avem în luna iulie, dar s-ar putea să nu o avem. Aceasta ar fi o opţiune de mijloc între majorarea capitalului social care este varianta cea mai bună şi varianta cea mai rea, care ar însemna lichidarea”, a subliniat preşedintele ASF.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*