Ultimele Știri

Statul a semnat contractul pentru ultimii 3 km din autostrada București – Ploiești

CNADNR a semnat contractul pentru ultimii trei kilometri rămași din secțiunea București – Ploiești a viitoarei Autostrăzi București – Brașov și pentru două noduri rutiere, urmând să colaboreze la această lucrare cu Aktor și Euro Construct Trading ’98, potrivit Profit.ro.

Lucrările vor costa 129 de milioane de lei și vor dura aproape doi ani, inclusiv faza de proiectare.

Pentru ca Autostrada 3, între București și Ploiești să fie terminată lipsește legătura cu Șoseaua Petricani, la intrarea în București, a nodului cu Centura București și celui din localitatea Moara Vlăsiei.

Finalizarea lucrărilor va permite va permite circulația pe autostradă de la strada Petricani și până la Ploiești, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), potrivit Profit.ro.

Aktor și Euro Construct Trading ’98 au câștigat licitația în luna octombrie și au termen de 22 de luni pentru implementarea contractului, dintre care patru luni pentru perioada de proiectare și 18 luni pentru lucrări. Garanția este de patru ani de la recepția lucrării.

Grecii de la Aktor ar fi trebuit să construiască, alături de Vinci și Strabag, cei 58 de kilometri de autostradă între Comarnic și Brașov. Construcția ar fi trebuit făcută în regim de concesiune, însă firmele au anunțat că nu au bani pentru a porni lucrările și contractul a fost reziliat.

Euro Construct Trading este firma omului de afaceri Dan Besciu, acuzat de procurori că ar fi prejudiciat mai multe companii de stat, printre care și CNADNR.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*